Elképzelések a megújuló Diósdhoz

Elképzelések a megújuló Diósdról. Ezzel a címmel nyílt kiállítás Budapesti Műszaki Egyetem építészhallgatóinak terveiből a szomszédos településen, a Kék Géza Közösségi Házban. A hallgatók elsődleges célja, Diósd főterének és közintézményeinek megújítása volt.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy azt a település polgármestere, Bogó László elmondta: a város kinőtte már intézményeit és középületeit, ezért vált szükségessé a tervek elkészíttetése.

A kiállítás megnyitóján Bogó László hangsúlyozta: reméli, hogy minél több terv megvalósulhat majd a városban. Az egyetemi hallgatók Fejérdy Péter, a BME Középülettervezési Tanszékének egyetemi adjunktus vezetésével készítették el terveiket, aki kiemelte Diósd- hasonlóan több agglomerációs településhez-, egykori középületeivel, infrastruktúrájával már rég nem tudja ellátni azt a feladatot, amit a jelenlegi lakosság igényelne, így a problémák feltárását követően kezdődött meg a tervezési folyamat.

A projektben részt vevő hallgatók mindegyike külön-külön dolgozott egy-egy középületen vagy közösségi téren. A kiállított tervek október 4-ig megtekinthetők és véleményezhetők a diósdi Kék Géza Közösségi Házban.

Címkék