Nyárbúcsúztató Harmóniában

Kikapcsolódásra, pár gondtalan órára mindenkinek szüksége van, de még inkább ráfér ez azokra, akiknek súlyos egészségügyi, anyagi vagy mentális problémákkal kell szembenézniük hétköznapokban.

Hasonló tartalmaink:

A rendszeres gondozást és támogató szolgálatot igénybe vevő, segítségre szoruló embereket szerették volna felvidítani a Harmóniáért Közhasznú Nonprofit Egyesület munkatársai a múlt csütörtöki nyárbúcsúztató rendezvénnyel. A Velencei út 1. szám alatti székhelyük udvarában, közel félszáz gondozott tölthetett el egy kellemes délelőttöt a sörsátrak árnyékában. A programot egy versekből és népdalokból összeállított műsorral kezdték, majd a közös éneklést követően néhányan különféle izgalmas társasjátékokban, mások az ügyességi vetélkedőkön vettek részt, vagy kézműves foglalkozásokkal töltötték az időt. Még egy rögtönzött sakkbajnokságon is részt vehettek azok, akik értenek ehhez az agytornához. A Harmóniáért szervezethez tartozókon kívül, az érdi Fészek Egyesület támogatottjait is vendégül látták. A babgulyás és finom sütemény mindenkinek ízlett, olyannyira, hogy ebéd után a bátrabbak közül még táncra is perdültek néhányan. Végül tombola ajándékokat is nyerhettek, amelyekért igencsak nagy volt az izgalom.

Skultéti Éva gyakori vendége az egyesületnek, lapunknak nyilatkozva elmondta, mivel egyedül él, keresi azokat a közösségeket, amelyekben befogadják és ő is jól érzi magát, mert szükségét érzi annak, hogy társaságban legyen.

- A magány csak tetézi a bajokat. Ha nincs kihez szólni, nincs kivel megosztani a problémákat, s másokat sem enged közel magához, az ember egyre jobban belekeseredik a sorsába és családja számára is teherré válik – tette hozzá.

Gedri Kornél, a Harmóniáért Egyesület helyi vezetőjétől megtudtuk, hogy ötödik éve vannak jelen a városban, s jelenleg csaknem 80 fő fogyatékkal élő és pszichiátriai betegnek nyújtanak közösségi és támogatói szolgáltatást, de vélhetően pár hónapon belül bővül a tevékenységük, tíz főre elindíthatják a pszichiátriai betegek nappali ellátását. Ehhez azonban elsőként ki kell bővíteniük a székhelyet is, így a napokban elkezdődik az újabb helyiség megépítése. Távlati terveikben pedig a fogyatékos személyek nappali ellátását is szeretnék felvállalni. Jelenleg ugyanis az otthoni támogatói szolgálat ellátására kaptak engedélyt. Többek között szállítást és személyi segítést, közösségi gondozást kínálnak a hallás-, látás-, mozgás- és értelmi fogyatékkal élők, autista emberek részére. A személyszállítást természetesen bárhová igényelhetik. Otthoni gondozást pedig főként idős emberek részére vállalnak, minimális térítési díj ellenében. Céljuk, hogy minél több szolgáltatással, konkrét segítséggel álljanak az arra rászorulók rendelkezésére – zárta szavait Gedri Kornél.

 Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék