Ma rendezik a kutatók éjszakáját

Országszerte csaknem kétszáz helyszínen több mint kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket. A budapesti programok mellett Százhalombattán, a Régészeti Parkba is várják a tudomány iránt érdeklődőket Őskori Monopolyval.

Hasonló tartalmaink:

Hozzávetőleg ötven településen csaknem száz intézmény csatlakozott az idei egész napos programsorozathoz. Az ország csaknem összes egyeteme és kutatóintézete megnyitja kapuit, és Debrecentől Zalaegerszegig, Győrtől Szegedig sokszínű programokkal várják a látogatókat.

Az eseményeken szó lesz az egészségtudományról, az irodalomról, a régészetről, a nyelvtudományokról, a művészetekről, a csillagászat és a gazdaság világáról is. Lesznek természettudományi kísérletek és látványos laborbemutatók. Egyes helyszíneken robottal szumózhatnak, másutt robottal tekézhetnek az érdeklődők. Van, ahol a Földön kívüli élet lehetőségeiről szóló előadások várják a résztvevőket. Bonctermi látogatás vagy a sebészeti gyakorlat szintén szerepel a programkínálatban, mint ahogy téma lesz az állatok álma és a steakek minősítése is.

A Kutatók éjszakája összeurópai rendezvénysorozat, amelyet a hagyományok szerint szeptember utolsó péntekén rendeznek meg. A programok közül itt lehet válogatni!

mti.hu

Címkék