« HETI MENÜ – 2016. szeptember 25.

Tokaj aszúborai, esszenciái, és a legutóbbi évtizedben a száraz furmintjai érdemelnek figyelmet a világ borértői körében. Tokaj-hegyaljára látogattunk, az első Kerekdomb Fesztivál alkalmából. Tállyára mentünk, ahol a térség magas minősítésű dűlői közül kerülnek ki világraszóló borok. Az évszázadokkal korábban már jelentős kulturális és kereskedelmi helyszín reményeink szerint újra életre kap, ezen dolgoznak a befektetők, egyben a térség szerelmesei. A tállyai dűlők sajátságos terroárját mutatja be a Tállyawines. Az egyik befektetőt, Barta Pétert és az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel tulajdonosát, Márton Kovács Krisztinát kérdeztük.
Szeptember közepén nyitott a Villa Rosa Boutique Hotel és Étterem. A budai zöldövezetben található tizenegy szobás hotel és a hozzá kapcsolódó konyha nem csak az ide érkező szállóvendégek igényeit szeretné maradéktalanul kiszolgálni, a tulajdonosok nem titkolt célja a környékbeliek vendéglátása, akár egy könnyű reggelire, egy délelőtti kávéra, vagy egy üzleti ebédre érkezzenek is. Az executive séf Gál Zsolt és a konyhafőnök, Császár András személye garancia lehet arra, hogy a magyar és francia ízvilágot ötvöző konyha legjava kerüljön terítékre. A nyitás utáni hetekben jártunk ott.