HETI MENÜ – 2016. Október 9.

A Magyar Gasztronómia Egyesület másfél évig tesztelte az Akasztói Szikipontyot, megvizsgálta, hogy állandó-e a minősége és kikérdezte a csúcsgasztronómia képviselőit az általuk tapasztaltakról. E hosszú és alapos kutatómunka során a testület arra jutott, hogy az Akasztói Szikipontyot az Aranyszalag tanúsító védjegy használatára méltónak tartja. A hír hivatalos bejelentésével kezdődött a Budaörsi Halünnep 2016.
Volt 150 kilós kékúszójú tonhal, Laci!Konyha és Fishmonger főzőbemutatók, Bigfish kóstoló, Big Green Egg teszt, Fuji sashimi, akasztói szikiponty kóstoló, élőzene a Budaörsi Halpiacon október 8-án. Olyan séfek működtek közre, mint Mogyorósi Gábor, Tischler Petra, vagy Áman Attila. Az MGE alapítója, jelenlegi elnöke, a magyar gasztroforradalom startpisztolya – Molnár. B. Tamás, a Gault&Millau étteremkalauz főszerkesztője a műsor mai vendége.
Szeptember végén jelent meg egy hiánypótló szakkönyv, A főzés tudománya a francia La cuisine professionnelle magyar változata. Ez az első átfogó, alapos és részletes technológiai kalauz. Alapgondolata: ha tisztában vagy az alapokkal, akkor lehetsz kreatív. Miért nem lehet ez mégsem tankönyv az oktatási rendszerben? Erről is beszélgetünk Molnár B. Tamással, aki a kötet magyar átdolgozásáért volt felelős.
Hokedli főzelékbár: egy népszerű, apró kifőzde, ahol a környezettudatosság és a friss alapanyagokon kívül a sok mosoly is a menü része. Ismerjék meg Sinkó Bori történetét.

Hang file letöltése

A műsor archívuma.

Címkék