Életmentő közterület-felügyelő

Szolgálatteljesítés közben az elmúlt egy évben második alkalommal mentett életet egy érdi közterület-felügyelő, Fazekas József. Múlt csütörtökön a Csilla utcában egy lángoló házból saját testi épségét kockáztatva hozott ki egy idős asszonyt.

Hasonló tartalmaink:

Fazekas József az Érdi Újságnak elmondta, hogy Kondor Mihály rendőr törzsőrmesterrel mindennapos bejárásukat végezték Érdligeten, amikor észlelték, hogy a főúthoz közeli kis utcából óriási füst száll fel. Azonnal a helyszínre siettek, ahol már lángokban állt a ház tetőszerkezete. A rendőr járőr azonnal segítséget hívott, de közben Fazekas József észrevette, hogy a lakásban van valaki a függöny mögött. Ekkor gondolkodás nélkül berohant az égő házba, ahol egy súlyos égési sérüléseket szenvedett idős asszony tartózkodott, aki sebei ellenére sem akart kimenni a házból, kétségbeesetten próbálta összeszedni értékeit. Végül sikerült meggyőzni, de mindaddig, amíg meg nem érkezett a gyors segítség, folyamatosan vissza akart menni az égő ingatlanba. Fazekas József elmondta, hogy szívszorító volt, ahogy az idős hölgyben próbálták tartani a lelket.

Arra a kérdésre, hogy mi jár az ember fejében, amikor bemegy egy égő házba, a hős közterület-felügyelő azt mondta, hogy ilyen esetben nem gondolkodik az ember.

– Ösztönösen cselekedtem, csak arra gondoltam, hogy ki kell hozni, aki a házban van. Az eszembe sem jutott, hogy én is megéghetek. Egyébként én nem sérültem meg, a szolgálati kabátom viszont megolvadt. Az nagyon nehéz szituáció volt, hogy visszatartsuk a nénit, de miután beomlott a ház, belátta, hogy nincs értelme visszamenni – mondta szerényen Fazekas József.

A közterület-felügyelő tavaly már megmentette egy másik idős asszony életét munka közben. A szintén járőrözés közben történt esetről megtudtuk, hogy a Kőrösi iskola közelében egy eszméletlen nő feküdt a buszmegállóban, akinek egy gyógyszertári dolgozóval közösen stabilizálták az állapotát a mentők kiérkezéséig. Fazekas József úgy tudja, hogy egy hosszabb kórházi kezelést követően a megmentett hölgyet kiengedték, és azóta is jól van.

Érdi Újság

Ba-Nyilas Hajnalka

Címkék