« HETI MENÜ – 2016. Október 16.

Gasztro Randin jártunk: magyar termelők adtak találkát éttermeseknek, séfeknek, mindezt a Felelős Gasztrohős Alapítvány csapata hozta össze a Szimpla Kert, romkocsma innovatív tereiben.
A külföldön egyre népszerűbb farm-to-table (termőföldtől az asztalig) elven működő vendéglátóhelyek itthon is kezdik megvetni a lábukat; bár hosszú az út még odáig, hogy sok ilyen hely közül válogathassanak az étterembe járók. A szervezők szeretnék elérni, hogy a séfek aszerint állítsák össze az ételeiket, ami a saját termelői hálózatukban éppen kapható, a termelők pedig azokat a fajtákat termesszék, ami a saját földjükben a lehető legfinomabb, tápanyagdúsabb – egyszersmind legyen progresszív irányba ható párbeszéd a felek között.
A szervezők mellett megszólalnak a kiállítók: hallhatnak a lebomló, komposztálható Doremi today csomagoló, tálaló eszközeiről. A YouTyúk hálózatról, ahol szabadtartású, tojást adó csirkéket foglalhatunk magunknak. Beszélgetünk a Michelin-csillagos Tanti volt séfjével, Heiszler Olivérrel. Megtudjuk, miért egyedülálló az Aranyszalag Minőség tanúsítvánnyal rendelkező Alemitta beregi csirke. Végül az érdi Csengő Manufaktúra sajtjairól is beszélgetünk a Gasztro Randin.