« HETI MENÜ – 2016. Október 23.

Folytatjuk a múlt heti Gasztro Randi kiállítóival: magyar termelők adtak találkát éttermeseknek, séfeknek, mindezt a Felelős Gasztrohős Alapítvány csapata hozta össze a Szimpla Kert, romkocsma innovatív tereiben.
A külföldön egyre népszerűbb farm-to-table (termőföldtől az asztalig) elven működő közösségek hazai formálódásának ideje van. Újabb termelőket mutatunk be; a Veresi Biokert bébi zöldségeivel, a Csenderes Biodinamikus Gazdaság marha és borjú kínálatával, a Grapoila hidegen sajtol olajokkal érkezett a Gasztro Randira.
Az idén májusban megnyílt a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában a nyár folyamán rendkívül széles szorbet-választék és tej alapú, különleges íz kombinációjú fagylalt készült. A legjobban bevált ízeknek a fagylaltszezon vége után a süteményekben a helyük. Mit jelent a monodesszert? Damniczki Balázs cukrász válaszol.