Hogyan segíthetünk, ha balesetet látunk?

Az Érdi Vöröskereszt irodájában (Alsó u. 10.) két ifjúsági tag segítségével elsősegély-nyújtási bemutatót tart a Magyar Vöröskereszt Érdi Szervezete vasárnap délután fél 5-től.

Hasonló tartalmaink:

Segítenek, hogy segíthessünk. Ingyenes elsősegély-bemutatót tartanak a hétvégén az érdi Vöröskereszt irodájában. A vasárnap délutáni eseményen baleseteket fognak szimulálni, és megmutatják az érdeklődőknek, hogy mi a teendő ilyen helyzetben, a helyszín biztosításától kezdve a sérültek elsődleges ellátásáig. Janzsó Mónika, a szervezet területi munkatársa rádiónknak elmondta: a nemrég történt, Lőcsei úti halálos baleset után érezte szükségét a bemutatónak, egyrészt a helyszínen tapasztaltak miatt, de az ismert közösségi oldalon olvasott hozzászólások is erre sarkallták.
A program alkalmával baleseteket fognak szimulálni, és bemutatják, miként kell segíteni, mit kell tenni, hogyan kell a helyszínt biztosítani, a sérülteket ellátni és mi ezeknek a teendőknek a sorrendje vészhelyzet esetén.
Az ingyenes elsősegély-bemutatón a résztvevőket is aktívan bevonják majd a feladatokba. Ezzel még inkább bevésődhetnek a tudnivalók, hogy mit kell tenni éles helyzetben. Szűkös a hely, de bárkit szívesen látnak – tette hozzá Janzsó Mónika.
A fotó illusztráció.
Címkék