„Az év utolsó napján is szeretnénk valami jót tenni”

„Fussunk az élményért, fussunk, hogy segíthessünk” – ez a mottója a 20-30 Egyesület immár negyedik alkalommal megrendezett szilveszteri, jótékonysági futásának, amelynek idei bevétele ezúttal A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványhoz kerül. A szilveszteri futás arca Gergely Róbert színész, énekes lesz.

Hasonló tartalmaink:

szilvfutMár 2013-ban szervezett egy szilveszteri futást a 20-30 Egyesület, tavaly pedig a résztvevők nevezési díjai, adományai a Down Alapítványhoz kerültek. A szervezet idén sem hagyja ki a lehetőséget és december 31-én, reggel tíz órakor kezdődik a futás Érd főteréről, melyet egy bemelegítés előz meg, amit Paule Tímea, személyi edző fog tartani.

„Az év utolsó napján is szeretnénk valami jót tenni, és úgy gondoltuk, hogy egy futással egybekötött jótékonysági rendezvénnyel tudjuk megtenni.” – kezdett bele Csengeri Attila, a 20-30 Egyesület elnöke, a szilveszteri jótékonysági futás főszervezője.

„Az embereket kell összehozni, közösséget kell építeni. Látjuk, hogy milyen nehézségekkel küzdenek szervezetek, egyesületek, látjuk, hogy minden fillér számít. Ezeket a problémákat, betegségeket az által tudják megismerni az emberek, hogy ha egy-egy ilyen rendezvényen felhívjuk rá a figyelmet.”

A szilveszteri futásra két távot hozott létre az egyesület, az egyik egy alternatív táv, amely a Szabadság téren lévő Életfát fogja megkerülni, s kilencszáz méter, a másik a 3900 méteres táv (Útvonal: Érd, Főtér – Budai út – Erika utca – Eszter utca – Éva utca – Kornélia utca – Alsó utca – Főtér).

„A IV. Szilveszteri futásra előregisztráció is lehetséges, de a helyszínen is lehet nevezni. Ez nem egy ingyenes rendezvény, tizennyolc éves korig 500, felnőtteknek pedig 1000 forint a nevezés, de ez az összeg természetesen A Szívbeteg Gyerekek Védelmében Alapítványhoz kerül.” – hívta fel a figyelmet Csengeri Attila, megjegyezve, hogy ez az összeg a minimális nevezési díj, ennél magasabb összegért is lehet nevezni.

„Szívesen veszek részt jótékonysági eseményeken, főleg, ha gyermekekről van szó. Megtisztelő, hogy az idei évben engem kértek fel, hogy legyek A Szilveszteri futás arca. Érdi lakosként fontos, hogy a közösség életében részt vegyek, s nem csak színházammal, a kultúrát képviselve, hanem azokon az eseményeken is ahol összefogásra, segítségre van szükség. Remélem, nagyon sokan jönnek majd el december 31-én.” – fogalmazott Gergely Róbert, aki december 31-én, délelőtt tíz órakor indítja útjára a futást.

Címkék