HETI MENÜ – 2016. December 11.

Bemutatkozott Szepsy István és Lőrincz György közös, Ars Sacra borcsomagja. Két különböző borvidéken gazdálkodó, ám hasonló szellemiségű borász együttgondolkodásának és összefogásának gyümölcseként született meg idén először a borcsomag, amely az alkotók részvételével december 8-án debütált a szakmai sajtó képviselői előtt a St. Andrea Wine & Gourmet Barban.
Az ünnepi hangulatú díszdobozba a két birtok egy-egy különleges tétele került: a tokaj-hegyaljai Szepsy István 2012-es Szamorodnija, amely termelője elmondása szerint a legeredetibb magyar borforma képviselője, és az egri St. Andrea Szőlőbirtok 2011-es Nagy-Eged-hegy Bikavére; egy olyan tétel, amely sokak szerint új dimenziókat nyitott Egerben. Ráadásául ez utóbbi bor a mai naptól már csak az Ars Sacra borcsomagban lesz elérhető. A közös megjelenés egyrészt kifejezi a két borász egymás iránti tiszteletét, szeretetét, másrészt a borcsomag a borvidékek összefogásának is kiemelkedő példája.
Két éve nyitott a Belvárosi piac, a Hold utcai gasztropiac. Hétfőn megint valami történni fog ott. Jövő heti műsorunkban beszámolunk az újításokról. Az első nyitók közt volt a Vörös Homár halkereskedés és gasztrobár. Ugye nem csak karácsonykor fogyasztunk halat? Szabó Péter halkereskedő, séf és oktató, a Vörös Homár brand alapítójával beszélgetünk.

Hang file letöltése

A műsor archívuma.

Címkék