Mécses gyújtás az áldozatokért

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat mécses gyújtással egybekötött emlékezést tart hétfőn 16:30-tól az érdi Főtéren a veronai buszbalesetben elhunytak emléke előtt. Az érdi diákképviselők várják mindazokat, akik szeretnék leróni kegyeletüket az áldozatokkal szemben. 

Hasonló tartalmaink:

Nemzeti gyásznapot rendelt el hétfőre a kormány – mondta el Havasi Bertalan. Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi busz-balesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította. Megemlékező fotónk Kiss Sándor alkotása.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

A kormány rendelete szombaton 18 órakor lépett hatályba. Magyarország lobogóját hétfőn reggel 8 órakor vonják fel, majd eresztik félárbocra a Parlament előtt Kossuth téren Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

S kiket gyászolunk? – 16 honfitársunkat, akik szombatra virradó éjszaka az olaszországi autópályán, Verona közelében életüket vesztették. A terézvárosi Szinyei Merse Pál gimnázium tanulói és tanárai franciaországi sítáborból jöttek hazafelé, amikor autóbuszuk eddig ismeretlen okokból lefutott az útról és egy felüljárónak ütközött. A busz eleje kigyulladt, sokan bennégtek. Az elhunytak névsorát később hozzák nyilvánosságra, vannak köztük a gyerekek mellett tanárok is. A 26 sérültet a közeli kórházakba szállították, hazaszállításukról az Országos Mentőszolgálat gondoskodik. Külügy- és Külkereskedelmi Minisztériumunk minden segítséget megad a sérültek és elhunytak hozzátartozóinak a tragédia elviseléséhez, s az elhunytak hazaszállításáról is államunk gondoskodik.

Címkék