HETI MENÜ – 2017. Február 5.
Ehető tányérba bio ebéd – ez a Bistro No Waste a Ráday utca legújabb evős helye. Itt minden a fenntarthatóság célját szolgálja. A tányérok semmi egyébből nem állnak, csak bio búzacsírából és vízből, amit magas nyomáson préselnek. Ha pedig megmarad, komposztálni lehet. Az ételeket illetően minden bio, az italoknak pedig mintegy a 70%-a az. Az alkoholos termékek egytől egyig magyar származásúak, és visszaváltós üvegben jönnek. Itt tényleg komolyan gondolják a ökológiai szempontokat. A Bistro No Waste tulajdonosa, Keve Zsuzsanna a vendégünk.
A Felelős Gasztrohősök biztosak benne, hogy a környezetvédelemhez is a gyomron át vezet az út. Az éppen öt éve elindult kezdeményezés szerint ha jókat eszünk, azt nem csak az egészségünk, de a jövő generációi is meghálálják majd. Azok a vendéglátóhelyek pedig, amelyek a mostani trendeket időben felismerik, hosszú távra biztosíthatják, hogy foglaltak legyenek az asztalaik. Kik a Felelős Gasztrohősök? Az alapítvány igazgatója, Varga Judit válaszol.