Ciklus Show

Egy nagyon hétköznapi dologról beszélgettünk múlt hétvégén az ÉRD FM 101,3-on, olyan dologról, amiről viszonylag ritkán beszélgetünk, főleg rádióban. Mi viszont mégis megtettük, hiszen bemutattuk a Ciklus-show-t, ami az egyik legizgalmasabb felvilágosító óra, ami csak létezhet mostanában.

Hasonló tartalmaink:

A legtöbb lány szégyelli, hogy menstruálni kezd, nem is igazán érti, hogy mi történik a testében. Kevesen kérdeznek az anyukájuktól, inkább csak félinformációkat tudnak és sokan felnőttként sem tudják elmondani, hogy mi zajlik a testükben. Ezt szeretné megszüntetni az MFM project, aminek neve magyarul annyit tesz: lányok, asszonyok, menstruáció.

image008

Azért dolgoznak, mert szeretnék bemutatni, hogy hogyan lesz  a kislányból nagylány, és hogy ez nem szégyen, bizonyos törzseknél ezt meg is ünneplik, hiszen ez nagy dolog. Kupás Rozival, az MFM vezetőségi tagjával beszélgettünk a Ciklus Showról. Hallgassa meg!

A Ciklus Show 5-6 órás, tehát egy komplett iskolai napon át tart. A szakemberek hatalmas színes installációkon/textíliákon keresztül mutatják be a szerveket, a hormonokat. Mindennek megvan a maga játékos neve: luxusszálloda a méh, várószoba a hüvely. A foglalkozás alatt sok-sok játék és zene segít a gyerekeknek abban, hogy ne csak az értelmükre hassanak, hanem az érzékszerveikre is, hallás, tapintás, ízlelés stb., és feloldódjanak, merjenek kérdezni. A játékok modern elemekkel operálnak: például a fonalas játékban eljátsszák, hogyan készülnek adott esetben a gyermekek által megnevezett női popsztár vendéglátására. Később, amikor a saját szervezetükről beszélnek, mindig erre a fonalas játékban eljátszott előkészületekre utalnak vissza.

(fotó: Magyar Kurír)

Címkék