Innen nincs megállás!

Mint korábban beszámoltunk róla, hét arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet szereztek a Csolnokon rendezett 19. Kata Magyar Bajnokságon az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesület sportolói, míg múlt hét végén az egyesület fiatal sportolója, Parádi Péter Oresztész spanyol bajnoki címet szerzett a barcelonai viadalon.

Hasonló tartalmaink:

„A verseny jól sikerült, amit bizonyít, hogy az út, amin járunk, az megfelelő” – kezdte Sensei Kurucz Mihály, a klub elnöke a csolnoki formagyakorlat magyar bajnokság után – „Mert nem versenykaratét, nem divatkaratét, hanem tradícionális budo karatét oktatunk, amelynek része a küzdelem, a formagyakorlat, az alaptechnikák és a test szellemi edzése is.”

Az érdi karatékák 2017-es éve eddig rendkívül mozgalmas volt, hiszen február elején már Ercsényi Dária Érd Kiváló Sportolója, valamint a kata-csapat Érd Kiváló Sportcsapata díjat kapott. Ezt követően került sor a III. Ensi Érd Kupára, mely a sportág legnagyobb hazai versenyévé nőtte ki magát, s ez még úgy is igaz, hogy idén az influenzaszezon kellős közepén rendezték a rangos versenyt, így az előző évhez képest valamelyest kisebb létszámban voltak jelen a sportág képviselői.

„Szokás szerint, mint rendező egyesület szívünket-lelkünket beletettük a rendezvénybe, nagy hálával tartozunk a karatékáknak, szülőknek, hozzátartozóknak. A verseny szakmai szempontból jól sikerült, a külföldiek is jól érezték magukat, szóval összességében azt a visszajelzést kaptam, hogy jól sikerült.” – fogalmazott Kurucz Mihály.

Az érdi esemény után a csapat nagy része a március 11-én, Csolnokon rendezett kata-bajnokságon volt érdekelt, ahol tizenhat dobogós helyezést értek el a csapat tagjai.

„Aki látott már formagyakorlatversenyt, az tudja, hogy papírformáról nem lehet beszélni, hiszen sok összetevője van, ott vannak a bírók és az ellenfelek is. Itt tizedpontok döntenek arról, hogy valaki első, vagy harmadik helyezett lesz, úgyhogy ez nagyon kemény belülről. A százszázalékos koncentrációt fenn kell tartani a teljes verseny alatt.” – jegyezte meg a klub elnöke.

A csolnoki verseny előtt egy héttel még Barcelonában vett részt a spanyol bajnokságon Parádi Péter, aki szerdán érkezett haza, ám a szombati viadal után már hétfőn újra edzésbe állt, az után, hogy idén már Érd Kiváló Sportcsapatának járó díjat is átvehette Vitay Lucával és Ercsényi Dáriával, majd az Ensi Kupán aranyérmet szerzett, ezt követte a spanyol bajnoki cím, majd a csolnoki elsőség.

„A többi évhez képest elég jól indult. Ilyen még nem volt, hogy egymás után három aranyérmet tudtam volna szerezni. Bízom benne, hogy a további versenyeken is ilyen sikeres leszek.” – mondta Parádi Péter. – „Barcelonában egy orosz és egy francia ellenfél ellen küzdöttem. Kicsit nyomasztó volt, nagy volt a nyomás, mégiscsak egy külföldi verseny, idegen helyszín, légkör, ellenfelek, ennek ellenére nyerni tudtam. Csolnokon sokan voltunk a korcsoportomban, az első körben elsőként mentem tovább, a második kör pedig már laza volt. Ebbe is sok energiát fektettem, de nem is a verseny a nagyobb dolog, hanem az addig vezető út. Reménykedek benne, hogy a szériám folytatódik.” – fogalmazott a fiatal karatéka, aki májusban további öt csapattársával (Ercsényi Dáriával, Ercsényi Dorkával, Vitay Lucával, Kurucz Boglárkával és Kánnai Bálinttal) vesz részt a franciaországi Lyonban rendezett Európa-bajnokságon, melyen az ifjúsági, junior és felnőtt versenyzők méretik majd meg magukat.

 

Címkék