A sok munka beérik

Az Érdi VSE harminc tollaslabdázója volt érdekelt a március 24. és 26. között Kiskunfélegyházán rendezett országos diákolimpiai döntőben, mely létszámra eddig még nem volt példa.

Hasonló tartalmaink:

Januárban a Pest megyei döntőnek, februárban pedig az Észak-Magyarországi területi döntőnek is az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola adott otthont. Előbbinél az A-kategóriában, utóbbinál a B-kategóriában dobogón végző tollaslabdázók jutottak az országos döntőbe, ahová összesen harmincegy érdi jutott, végül Egri Bence betegség miatt nem tudott részt venni. A B-kategóriában az előző két évben egyaránt az Érdi Batthyány lett az év legeredményesebb csapata, amely trófeát idén is megtartották.

Az A-kategóriában két, huszonegy pontig tartó szettet kellett nyerniük a versenyzőknek, míg a B-kategóriában két, hosszabbítás nélküli, tizenegy pontig tartó játszma jelentette a győzelmet.

„Nagyszabású rendezvény volt, az országból több mint négyszáz versenyző érkezett, az érdiek rendkívül magas technikai tudásról tettek tanúbizonyságot” – mondta Tinka Lajos, a Batthyány testnevelője, az Érdi VSE edzője. –Versenyzőink remekül szerváltak, sportszerűen játszottak és végig küzdöttek. A siker annak köszönhető, hogy a sportiskola kilenc éve létezik, azóta van tollaslabdaképzés, s van, aki már nyolc éve űzi ezt a sportágat. A sok munka beérik.” – tette hozzá.

A háromnapos versenyen tizenkét pályán zajlottak a küzdelmek. Az A-kategóriában, azaz a tollabdásoknál az első korcsoportban Kis-Kasza Arabella aranyérmes lett, míg a fiúknál Körmendi Gergely a dobogó legalsó fokára állhatott. A kettes korcsoportban a Bolyai versenyzője, Dulcz Domos lett ezüstérmes, Zsarnai Marcell bronzérmes, míg a lányoknál Schvirján Zsófia végzett a harmadik helyen. A III. korcsoportban egyik nemnél sem volt érdi a dobogón, viszont a IV. korcsoportban Dulcz Bende végzett a harmadik helyen. Az V. korcsoportban testvére, Dulcz Zsombor egy hellyel előrébb, a második helyen zárt.

A B-kategóriában Harmos Borbála (II. kcs.) is harmadikként zárt, ahogy Zsarnai Marcell is, és az esemény napján éppen születésnapját ünneplő Horváth Levente is. Az összesített sikerben mindenkinek része volt, hiszen még a kilencedik hely is egy pontot ért, míg az aranyérem mellé tíz pont párosult.

Tóth Róbert ugyan helyezetlenül zárt a negyedik korcsoportban, ennek ellenére Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője mégis kiemelte őt, hiszen szerinte ilyen küzdeni akarást ritkán látni, mint amit Tóth csinált.

„Nagyon jól éreztem magamat. Erős ellenfeleim voltak, de ahogy bírtam, odatettem magam. Az állóképességemben fejlődnöm kell, az ütések mennek. Nagyon szoros meccsek voltak, kétszer is egy ponttal kaptam ki, ezen kell változtatni a jövőben.” – mondta a hét éve tollaslabdázó Tóth Róbert.

Ellenben a harmadik korcsoportos Harmos Márton ezüstérmet szerzett. „A csarnok nagyon hangulatos volt, a verseny is jól lezajlott. A második helyet nem kellett megszereznem, nem volt érte meccs, mert a második fordulóban játszottam a végső győztessel, de egyébként szerintem jól játszottam. Amiket edzésen gyakoroltunk, az minden bejött és jól ébredtem reggel.” – mondta el az ezüstérem és a titok nyitját az ifjonc sportoló, aki viszont megosztotta, hogy sokat segített neki az is, hogy az edzések mellett esténként is szoktak tollasozni, így bírja a sorozatterhelést.

A második korcsoportban, A-kategóriában érdekelt Schvirján Zsófia is dobogóra állhatott, pedig a bronzéremig vezető út nem volt könnyű. „Tetszett a verseny, de a teremben nem voltak jók a fényviszonyok, így a labdát nem lehetett látni és a vonalakat sem teljesen, hiszen a sok más vonal mellett narancssárgával volt kijelölve a tollaspálya, de egy bronz mindenképp kellett még így is.” – így Schvirján Zsófia.

„Általánosan elmondható, hogy akik nem nyertek érmet, azok is nagyszerűen játszottak, sportszerű küzdelmeket vívtak, méltán voltak egy országos döntő résztvevői. Több diákunk bejutott a rájátszásba, ahol további érmes helyezéskért küzdhettek, de a végén – néha csak egyetlen pontocskán múlva – lemaradtak róla. A fentieknek köszönhetően már senki nem lepődött meg, amikor az eredményhirdetésnél a legeredményesebb általános iskolának járó kupát – immár harmadik alkalommal – az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola vehette át.” – írta beszámolójában Tinka Lajos.

Országos döntőbe jutottak (zárójelben: a sportolók iskolái):

A-kategória
I. korcsoportos fiú
: Harmos Boldizsár (Batthyány), Szabó Domonkos Attila (Érdligeti), Körmendi Gergely (Batthyány), Zsarnai Milán (Batthyány)
I. kcs. lány: Kis-Kasza Arabella (Batthyány)
II. kcs. fiú: Dulcz Domos (Bolyai), Zsarnai Marcell (Batthyány)
II. kcs. lány: Schvirján Zsófia (Batthyány)
III. kcs. fiú: Kis-Kasza Miklós (Batthyány)
IV. kcs. fiú: Tóth Róbert (Batthyány), Dulcz Bende (Bolyai)
IV. kcs. lány: Bugyenszki Adrienn (Batthyány), Boros Zsófia (Bolyai)
V. kcs. fiú: Dulcz Zsombor (Arany János, Százhalombatta)

B-kategória
II. kcs. fiú: 
Horváth Levente (Batthyány), Kis-Kasza Fábián (Batthyány)
II. kcs. lány: Harmos Borbála (Batthyány)
III. kcs. fiú: Harmos Márton (Vörösmarty), Nika Roland (Batthyány), Nikolics Dominik (Batthyány)
III. kcs. lány: Nagy Eszter (Batthyány), Becker Vanda (Batthyány), Villás Vivien (Batthyány)
IV. kcs. fiú: Horváth Bence (Batthyány), Nagy Richárd (Batthyány)
IV. kcs. lány: Györgylőrincz Krisztina (Batthyány), Perényi Zsófia (Batthyány), Szabó Fanni (Batthyány)
V. kcs. lány: Füredi Anita (Széchenyi, Százhalombatta)
VI. kcs. fiú: Schvirján Olivér (Széchenyi, Százhalombatta)

Korosztályok:
I. korcsoport:
 2008-ban vagy később születettek
II. korcsoport: 2006-2007-ben születettek
III. korcsoport: 2004-2005-ben születettek
IV. korcsoport: 2002-2003-ban születettek
V. korcsoport: 2000-2001-ben születettek
VI. korcsoport: 1997-1998-1999-ben születettek

 

 

Címkék