« HETI MENÜ – 2017. Április 2.

Vörösmarty kolbász, lazacos langalló, kürtös kalács és kézműves sör. Húsvéti Vásár van a turisztikai célpontnak számító belvárosi Vörösmarty téren, amely elvárható módon kézműves népi és gasztronómiai kultúránk kirakata is egyben. Egy független látogatói felmérésben a Budapesti Tavaszi Vásár az adventi mellett Európában az ötödik legjobb helyen végzett. Mit lehet ott enni és milyen minőségben?
Április nyolcadika a romák világnapja, szombaton több kulturális program mellett gasztronómiai élményekben is része lehetett az érdeklődőknek. A Dürer kertben főztek tartalmas egytálételt a pécsi Színes gyöngyök elnevezésű cigány lakásétterem háziasszonyai. Mi Bernáth József konyhafőnökkel beszélgetünk, aki tavaly ilyenkor a fine dining konyhatechnológiai megoldásaival, kreatív finomhangolásokkal tette igazán különlegessé a cigány klasszikus fogásokat.