HETI MENÜ – 2017. Április 16.
Húsvét után egy héttel STÍLUSOS VIDÉKI ÉTTERMEK – ez a közösség a SVÉT -, rajtuk kívül udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket. A tavalyi nagy siker után folytatódik a vendégvárás Villányban. Ruprecht László séf, gasztronómiai tanácsadó, a SVÉT tagját kérdezzük.
Sonka, tojás, torma, kalács, újhagyma, retek. Tojásfestés, csinos ruha, locsolóvers, locsolás. Később hajmosás. Pálinkázás, ne vezess így, hívok taxit. Harangzúgás, körmenet, gyertyaláng. Honnan erednek a tavaszköszöntő néphagyományaink, miként kapcsolódtak össze a vallási ünnepekkel? Miért van az események középpontjában az étkezés, különösen húsvét alkalmából? Tátrai Zsuzsa néprajzkutató lesz a vendégünk.