Raktár égett Budaörsön (frissült)

Megfékezték a lángokat a budaörsi gyógyszergyári raktártűznél kedden kora délután, jelenleg az izzást próbálják megszüntetni a budaörsi Pharma park területén – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hasonló tartalmaink:
FRISSÍTÉS! 13:45-kor!
Csámpai Attila az ÉRD FM 101,3-nak elmondta, hogy 13,30 körül végeztek az oltással. A lánggal égés megszűnt, az utómunkálatok folynak. Jelenleg az izzórészeket oltják és átvizsgálják az épületet. Reggel 9 körül kapták a riasztást, vagyis kb. 4 órán át oltották a lángokat. Az épület 70 százalékát sikerült megmenteni, ennek az értéke több milliárd forint. Sérülés nem történt. 96 tűzoltó dolgozott az oltáson, érdiek is.

A tető több helyen beszakadt. Három katasztrófavédelmi mobillabor mért a helyszínen, nincs veszélyes anyag. Feloldották a sebességkorlátozást az autópályán. Azt még nem tudta megmondani, hogy Tesco-ba visszamehettek-e az emberek. Információi szerint gyógyszerek, gyógyszer-alapanyagok és csomagolóanyagok égtek. Több részes raktárról van szó.

Csámpai Attila elmondta: a sűrű füst miatt korábban megkérték a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, a tűz 500 méteres körzetében ne nyissanak ablakot, ajtót, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban.

Az M1-es autópályán elrendelt rendőrségi forgalomlassítására azért volt szükség – mondta a szóvivő -, mert a sűrű füstöt látva, az autósok elkezdtek nézelődni, és ez balesetveszélyes volt.

Időközben a rendőrség azt közölte a honlapján, hogy az autósok ismét használhatják a budaörsi áruháznál lévő lehajtót az M1-es és M7-es bal pályán, amelyet korábban a tűz miatt zártak le.

Hallgassa meg az Érd Fm 101,3 interjúját Csámpai Attilával, aki a helyszínről jelentkezett.

A Vasút utcában keletkezett tüzet budapesti, törökbálinti és érdi tűzoltók oltották, riasztották a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labort is. A mérések veszélyes anyagot nem mutattak ki, a területet nem kellett kiüríteni.

Download.aspx

A szóvivő kitért arra is, hogy az épületben dolgozóknak időben sikerült kimenekülniük, sérültekről nincs tudomásuk. Tájékoztatása szerint nehezíti az oltást, hogy szendvicspanel szerkezetű az épület, ezért meg kell bontani a borítólemezeit – adta hírül az MTI.

A kigyulladt gyógyszerraktárban csomagolóanyagok voltak, gyógyszerek nem.

(ÉrdMost, MTI, Fotó: Mihádák Zoltán)

Címkék