Válogatott balszélső érkezik

A Nemzeti Sport Online információ szerint az ÉRD női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE balszélsője, Gávai Szonja.

A 23 éves balszélső a 2016/2017-es szezonban a viharsarkiak színeiben huszonegy meccsen 49-szer volt eredményes, míg a Magyar Kupában két meccsen tízszer. Tavaly 51, azt megelőzően 76 gólt lőtt az NB I-ben, a 2012/13-as idényben 48-szor, azelőtt 96-szor vette be az ellenfelek kapuját, s kora ellenére már a 2009/2010-es évadban, azaz már tizenöt évesen bemutatkozott az NB I-ben.

A békéscsabai szélső – Fekete Bozsanával egyetemben – a siófoki Erdősi Ildikó sérülése, illetve a győri Puhalák Szidónia betegsége miatt az április 24-én és 25-én rendezett válogatott összetartáson „beugróként” volt jelen.

„Gávai átigazolásáról megkérdeztük az érdieket is, akik a klub játékospolitikájának megfelelően most sem kívánták a hivatalos bejelentésig kommentálni értesüléseinket.” – olvasható a nemzetisport.hu-n.

Sajtóhírek szerint Gávain kívül a bal szélre a francia válogatott Coralie Lassource is Érdre teszi át székhelyét az Issy Paris-ból, valamint a szintén francia Fleury Loirettől érkezik kapus Julie Foggea személyében.

Az ÉRD 2016/17-es keretében jelenleg három balszélső (Takács Kitti, Larissa Araújo és Fekete Bozsana), illetve négy kapus (Janurik Kinga, Szvetlana Gridnyeva, Győri Barbara és Zeljana Stojak) szerepel, így ezeken a posztokon akadhatnak távozók is, igaz, a 43 éves Gridnyeva valószínűleg utolsó szezonját tölti, míg Stojak a szezon végéig szerepel kölcsönben Szabó Edina együttesénél.

(Kép: BMSExtra.hu)

Címkék