Nevelőszülők kerestetnek

Mintegy 20-22 ezer gyermek szorul nevelőszülői gondozásra, ám alig feleannyian vannak, akik vállalják az ezzel a hivatással járó kihívásokat. Ezt a hiányt látva tette közzé nevelőszülőket toborzó felhívását a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat: Budapesten és 40 km-es körzetében várja mindazok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésében.

Hasonló tartalmaink:

Az 1990-ben alapított Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ugyan 22 éve működteti nevelőszülői programját, de miután a világ nem fordult ki a sarkából, és továbbra is vannak problémás családok, így időről-időre szükség van olyanokra, akik részt vesznek ebben a munkában.

A nevelőszülőknek világos és körülhatárolt feladatuk van. A legfontosabb, hogy nem a  vér szerinti szülők, a vér szerinti család másolása a dolguk, hanem családi minták nyújtása, és ezzel egyidejűleg a vér szerinti családdal való kiegyensúlyozott kapcsolattartás. Elsődleges feladatuk, hogy tartsák szem előtt a gyermek mindenek felett álló érdekeit, s ami talán még ennél is nehezebb, formálják át úgy a saját motivációikat és érzelmeiket, hogy vállalásuknak eredményesen eleget tudjanak tenni.

A jó nevelőszülő kiválasztása  hosszú folyamat. Interjú a jelentkezőkkel, környezettanulmány, pszichológiai vizsgálat vagy a tanfolyam csupán néhány eleme mindennek. Kiemelten fontos szempont, hogy a feladatra pályázónak kell, hogy legyen szülői tapasztalata. Ami még ennél is lényegesebb, hogy noha a kiválasztottak foglalkoztatási jogviszonyban végzik ezt a tevékenységet, ha valaki csak a pénzért szeretné csinálni, akkor nagyon rossz úton jár.

További információ a +36 (30) 520-50-87 vagy a neveloszulo@gyermekmento.hu e-mail címen, illetve a szolgálat honlapján kapható.

Címkék