HETI MENÜ – 2017. Május 28.
Pasta, pizza, mozarella, prosutto, tomato passata – az olasz konyhaművészet az egyszerűségéről híres, a hangsúly a minőségi alapanyagokon és a megszámlálhatatlan kistermelői, családi vállalkozáson nyugszik. Északtól dél felé haladva változatos gasztronómiai megoldások teszik utánozhatatlanná ezt a világhírű és komplex konyhát. Június 15-ig tart a 3. Olasz Fesztivál, a fővároson kívül több vidéki nagyvárosban is lesznek programok. Gianni Annoni a Trattoria Pomo D’oro vezetője a vendégünk.
Az idei Gourmet Fesztiválon először volt kiállító a grúz konyhát képviselő Aragvi Étterem. Vezetője Kantaria Bondo 27 éve él Magyarországon, számára elsődleges szempont, hogy hitelesen mutassa be a vendégeknek a tradicionális grúz gasztronómia remekeit, az ízletes ételeket, a híres borokat, és bepillantást engedjen a hagyományokba, szokásokba, amelynek egyik központi eleme a vendégszeretet. A grúz konyháról beszélgetünk.