HETI MENÜ – 2017. Június 11.
A szupermenő diéták és életmódváltók trendi kifejezése a szuperezés, vagyis a szuperfoodok, szuperélelmiszerek iránt táplált rajongás. A bioboltok polcain roskadozó ismeretlen gabonafélék, messzi országokból érkezett italok, varázsfolyadékok vagy csak ezen az égövön nem termő zöldségek-gyümölcsök a legutóbbi évek sztárjai. Vajon van ennek értelme, vagy csak üzleti húzás? A drágáról mindig azt képzeljük, hogy egyúttal sokkal jobb is, mint az elérhető alapanyag. A Felelős Gasztrohősök nem dőlnek be a “superfood” trendeknek! Meggyőződésük, hogy lehet egészségesen, változatosan és izgalmasan étkezni hazai és régiós alapanyagokból.
A műsorban foglalkozunk még az Intergalaktikus Gasztronómiai Világszövetség megalakulásáról, amely a népszerű gasztronómiai szakíró, Csíki Sándor Haller utcai teraszán jött létre, egy burjánzó fűszerkertben, ahol még a fügefák is a paradicsomban érzik magukat. Mi történhet még itt, a kozmosz gyomorcsakrájában?