« HETI MENÜ – 2017. Június 11.

Balaton felé menet nem kell csak hekkben és lángosban gondolkodni: egyre több színvonalas étterem, bisztró van a part mentén, északon és délen egyaránt. Kezdjük a nyári szezont rögtön pest felől a legelején. Balatonakarattyán működik egy hangulatos udvarházban az il Mercato étterem, toszkán hangulattal és autentikus olasz ételekkel, borokkal.
Tagyon Birtokra látogattunk. Zánka felett, a Nivegy-hegy szoknyáján egy baráti társaságból kialakult vitorlázós, evős-ivós programon jártunk, ahol pillanatok alatt családtaggá válhat az ember, barátságokat köthet vadidegenekkel. Kartaly Attila tulajdonos és Boros Dávid, a korább birtokigazgató mondja el a történetüket.
Kolbász, kenyér, mustár – ez a klasszikus hentes fogás trendi street food-dá lényegült, úgy hívják: Kolbice. A magyar retro étel egy magyar innováció áldozata lett, és még egészséges változatai is megjelentek, a Kobe sausages – zel. A Belvárosi Piacon, a gasztro galérián jártunk. Az ügyvezető igazgató Flamm Gábort kérdeztük.