Semmelweis-nap a rendelőben

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Ebből az alkalomból rendezett a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény ünnepséget múlt pénteken az ott dolgozóknak. 

Hasonló tartalmaink:

Péntek délután a Felső utca felőli recepció előtti aulában gyűltek össze az érdi rendelő munkatársai, akiket elsőként Dr. Bács István alpolgármester köszöntött. A városvezető elmondta, hogy érdi lakosként hálával és köszönettel tartozik az intézménynek, hiszen úgy tapasztalja, hogy a munkatársak magas szakmai színvonalon, alázattal végzik mindennapi munkájukat, s ezt az önkormányzat is igyekszik meghálálni nekik, például azzal, hogy hamarosan a Modern Városok Programnak köszönhetően még az idei évben elkezdődhet a rendelőintézet második ütemének a felújítása. – Jövőre nemcsak az épület újul meg, hanem a kibővített eszközbeszerzésre is sor kerül, hiszen jóváhagyták a Nemzetgazdasági Minisztériumban ennek a pénzügyi hátterét. Még ebben az évben 1,1 milliárd forint van előirányozva az építkezésre, a fennmaradó rész a jövő évben valósul meg, ahogy az eszközbeszerzés is – hangsúlyozta Dr. Bács István. Az alpolgármester beszélt arról is, hogy hamarosan elkészül a Felső utca és a Karolina utca sarkán az új szolgáltatóház, ahová a felnőtt háziorvosok átköltöznek, így vélhetően a szakrendelések kényelmesebben elférnek a rendelőben augusztustól. Semmelweis-nap lévén Dr. Bács István sikerként számolt be arról, hogy még a nyáron elkészülnek az ófalusi rendelő felújításával és a Bagoly utcai orvosi rendelő építést is elkezdik rövid időn belül, hiszen június végén megkapta a város a jogerős építési engedélyt. – Reményeink szerint jövő ilyenkor már ott ünnepelhetjük a Semmelweis-napot, s akkorra elmondhatjuk, hogy valamennyi orvosi rendelő megújult Érden az elmúlt 10 évben – zárta szavait az alpolgármester.

Dr. Kőszegi Gábor, a rendelő igazgatója az ünnepségen elmondta, hogy az országos átlagnál magasabb a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény szakmai színvonala, amit megerősít az is, hogy a munkatársak fluktuációja az intézetben az országos átlag alatt van. Tavaly 28 fő távozott, akinek a többségét sikerült pótolni és 20 új dolgozót vettek fel.

- 2016-ban intézményünkben a járóbeteg szakellátás keretében, a Laboratóriumi vizsgálatokat is figyelembe véve, 339.672 orvos-beteg találkozás történt. Az OEP felé lejelentett pontok száma 557.264.471. Ez azt jelenti, hogy a beavatkozások számával párhuzamosan 1.647-ről 1.699-re emelkedett az egy betegvizsgálatra jutó pontszám is. A korábbi évekhez hasonlóan az egy órára eső betegszám, az egy esetre jutó beavatkozások száma, ill. az egy esetre jutó pontok száma intézetünkben, a legtöbb szakma vonatkozásában 2016-ban is jelentősen meghaladta mind a regionális, mind az országos átlagot – emelte ki a főigazgató. Hozzátette, hogy a fogászati szakellátás forgalma a 2016. évben jelentősen nőtt. - A három fogászati szakrendelésen összesen 14.817 beteget láttunk, a 2015. évi 11.579 beteggel szemben. Ez 28 %-os növekedésnek felel meg. A fogászati kezelések során 15 146 beavatkozás történt, amivel 15,1 millió pontot termeltünk. Az egynapos sebészeti tevékenység keretében 2016-ben 1.466 beteget operáltunk meg. Ebből 1.455 fő ellátását az OEP finanszírozta, a többi műtét önköltséges vagy külföldi biztosító által finanszírozott volt – hangsúlyozta Dr. Kőszegi.  Az intézmény vezetője munkatársainak tartott beszédében kiemelte azt is, hogy a Rehabilitációs Osztályon a járóbeteg ellátás keretében 25.305 orvos-beteg, illetve szakdolgozó-beteg találkozás alkalmával összesen 53.442 beavatkozást végeztek, a Kúraszerű Infúziós Részlegen 297 beteg részesült infúziós kúrában, akik összesen 1.234 kezelést kaptak. 2016-ban 2.335 munkavállalónál 3.569 munkaalkalmassági vizsgálat történt és az intézmény sportorvosi rendelése 2.981 fő alkalmassági vizsgálatát végezte el, ami 40 %-kal több mint a 2015. évi forgalom. A vizsgált sportolóknak több mint 85 %-a volt érdi és Érd környéki lakos.

A főigazgató végezetül elmondta, hogy a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény jelenleg is hazánk egyik legszélesebb spektrummal rendelkező járóbeteg szakellátó intézménye, ahol valamennyi dolgozó kiváló munkát végez.

Címkék