Vádat emeltek az autópálya rémei ellen

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat két tárnoki férfival és egy nővel szemben, akik az M7-es autópályán és az M0-ás autóúton átívelő felüljárókról köveket dobáltak és cementes zsákot hajítottak az arra haladó járművekre.

Hasonló tartalmaink:

A két tárnoki férfi és a nő még a tavalyi év elején beszélték meg, hogy minden ok és cél nélkül járműveket fognak kővel dobálni. Tárnokon köveket gyűjtöttek, és ezeket egyikük személyautójában tartották.

2016 februárjában és márciusában Érd és Tárnok környékén autóztak. Amikor észrevették, hogy velük szemben autóbusz halad, az egyik férfi az ablakon kinyúlva egy követ hajított az autóbusz irányába. Ezt két esetben próbálták meg. A kő mindkét alkalommal egy-egy autóbusz szélvédőjét találta el, a szélvédő üvege betört, így közel 300 ezer forint kárt okoztak. A buszok éppen nem szállítottak utasokat, a buszvezetőknek nem esett bajuk.

A vádlottak több esetben az M7-es autópálya és az M0-ás autóút felett átívelő felüljáróhoz mentek. Már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amelyeket meg fognak dobálni. Így esett a választásuk két egymás mögött haladó kamionra: ezekre mindhárman köveket zúdítottak, majd elhajtottak. Mindkét kamion szélvédője betört, sőt, az egyik kamionon szállított vadonatúj, nagy értékű személyautó is megrongálódott. A sofőrök nem sérültek meg.

Az egyik alkalommal a két férfi egy építkezésről ellopott 25 kg-os cementes zsákot hajított éjszaka a felüljáróról egy kamionra. A zsák beszakította a kamion szélvédőjét, és a cementpor az egész vezetőfülkét beterítette. A kamion vezetője nem sérült meg, és sikerült az út szélén megállnia.

A két férfinak számolnia kellett azzal, hogy a kamion vezetőjének életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszik ki, sőt, a sértett akár meg is halhat.

A vádlottak 2016 márciusában egy diósdi benzinkúton fizetés nélkül akartak tankolni. Autójukról leszerelték rendszámtáblát, és símaszkot húztak a fejükre. Ez feltűnt a benzinkút személyzetének, ezért értesítették a rendőröket. A kiérkező rendőrök elfogták a vádlottakat, és az autóban mintegy 20 darab 5-8 centiméter átmérőjű követ találtak.

A Pest Megyei Főügyészség a két férfit emberölés bűntettének kísérletével, továbbá őket és társukat közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás bűntettével vádolja – derül ki a főügyészség közleményéből.

 Hallgassa meg az ÉrdFM 101,3 beszélgetését Gyugyi Csillával, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjével:

(Képünk illusztráció.)

Címkék