Negyedik szakosztályt indított az Érdi VSE

2016. májusában alakult meg a 5 Stars SE néven működő futsalegyüttes, amely első idényében az NB II Nyugati csoportjában volt érdekelt. Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az egyesület új szakosztállyal bővül, így a labdarúgás, a tollaslabda és a sakk mellett futsalosok is helyet kapnak az Érdi VSE-ben – olvasható a klub honlapján.

Hasonló tartalmaink:


2016. májusában az Érdi VSE korábbi labdarúgója, Kajdy György indította útjára a 5 Stars Sportegyesületet, amely az első évadban rögtön az NB II Nyugati csoportjában volt érdekelt. Az alapszakaszban lejátszott húsz mérkőzést 50 százalékosra hozta az együttes, kilenc győzelem mellett két döntetlen és kilenc vereség volt a mérlegük, így a tizenegy csapatos mezőnyben a hatodik helyet szerezték meg. Hazai mérkőzéseiket eddig leginkább a törökbálinti Arénában vívták, ám az Érdi VSE-vel kötött megállapodásnak köszönhetően egy rendkívül impozáns létesítménybe, az ÉRD Arénába költöznek.

A gárda legeredményesebb játékosa az alapszakaszban Gáspár Tibor volt 17 találattal, míg mögötte nem sokkal maradt el Garamszegi Ábris és Tóth Zsombor (13-13). Legnagyobb győzelmeik között előbb Törökbálinton (11–2), majd az érdi Treff Sportcentrumban, azaz idegenben verték az AC Villám-Geobusz.hu-t (0–10).

A felsőházban csak a Pizza King Csep-Gól FC-t tudták legyőzni tíz forduló alatt, így nem csak az alapszakaszban, hanem a szezon végén is a hatodik helyen végeztek.

A 5 Stars Érdi VSE a tavalyi izgalmas szezon után egy még izgalmasabb idény előtt áll, augusztus közepén derül ki, mely csoportba és milyen ellenfelekkel kerül össze a csapat mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában.

Ahogy Kajdy Tamás, a csapat alelnöke fogalmazott, a futsal sosem látott fejlődésen ment keresztül hazánkban, több mérkőzést hatalmas nézői érdeklődés övez. Ehhez azért meg kell jegyezni, hogy az ÉRD Arénában is színvonalas, minőségi környezetben edzhetnek és játszhatnak majd a fiúk, így egy remek létesítményben népszerűsíthetik sportágukat.

A tízcsapatos élvonal mellett a másodosztály négy csoportjában tavaly 42-45 csapat vitézkedett, egyedül a 5 Stars csoportjában sikerült minden csapatnak befejeznie a szezont: Középnyugatról 12-ből 11-en, Középkeletről és Keletről 11-ből 10-en maradtak.

Ám a lebonyolítás a következő évad előtt alaposan megváltozik, az NB II-ben két tizenkét csapatos csoportot alakítanak ki, épp ezért is volt hangsúlyos, hogy hatodik lett a 5 Stars, mert így biztosan marad a másodosztályban.

Az együttes 16-22 év közötti fiatalokból áll, akik gyerekkoruk óta együtt rúgják a bőrt. A szakosztály jelenlegi célja a fiatalokkal megszerettetni a sportágat.

„Sok fiatal más környező város felé veszi az irányt, miközben a helyi infrastruktúra folyamatosan fejlődik. Szeretnénk elérni, hogy a helyi fiatalok saját városukat képviseljék sporttevékenységeik során, de fontos szempont az is, hogy esetleg más városból idecsábíthassuk a sportolókat. Nem utolsósorban foglalkozni szeretnénk az érdi lányok sportolási lehetőségének bővítésével is, ezért terveink között szerepel lányok toborzása több korosztályban. Ezeket az elképzeléseket az Érdi VSE-vel közösen együttműködve szeretnénk megvalósítani.” – fogalmazott Kajdy Tamás.
A 5 Stars Érdi VSE augusztus másodikán, este 20.30-tól tartja első edzését az ÉRD Arénában, ahol a heti két edzés mellett a mérkőzéseket is rendezik majd.

 

Címkék