HETI MENÜ – 2017. Július 23.
Műsorunkban bemutatjuk a FINA 2017 elnevezésű menüt, melyben vezető éttermek séfjei mutatják be a kortárs magyar konyhát a vizes világbajnokság idején. Ez a FINA 2017 menü. A vb rendezői Rudits Károlyt, a LouLou étterem korábbi tulajdonosát kérték fel, szervezzen reprezentatív gasztronómiai programot. A szakácsok jó minőségben elérhető magyar alapanyagokat és hagyományos ételeket dolgoznak fel, egyéni interpretációban. Összesen 6 budapesti étteremben érhető el ez a különleges ételsor.
A menüt Mogyorósi Gábor, a Lacikonyha séfje, a Magyar Gasztronómiai Egyesület versenyeinek egykori résztvevője, mai zsűritagja állította össze. Rudits Károly a program szervezője a vendégünk.
A FINA 2017 menü egyik alapanyaga a Beregi csirke, vagyis az Aranyszalag Minősítést kiérdemelt Alemitta cég Label Rouge kategóriájú szárnyasa. Héver Tímea, a családi vállalkozás társtulajdonosa mutatja be a kitűnő szárnyasokat.