HETI MENÜ – 2017. Július 30.
Kedves Budapest, vagyis Dear Budapest, szólítják meg a külföldieket a legújabb szendvicsező elnevezésében. A napokban nyitott meg a belvárosban egy látványában is kifinomult gasztrobár. A különleges szendvicsező a dán Smørrebrød, vagyis a “nyitott szendvicsek” kultúráját mutatja be, a nyitó kínálat receptúrájának összeállítója pedig a Tanti egykori séfje, Heiszler Olivér volt.
Augusztus 1-én indul a Szívószálmentes augusztus kampány a Felelős Gasztrohős szervezésében. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a mindennapok során elhasznált hatalmas mennyiségű szívószálra, és az azok által okozott környezeti károkra. A hónap során a civil szervezet Harcsa Veronikával közösen az ismeretterjesztés mellett arra buzdítja a lakosságot, hogy ne használjon szívószálat; a vendéglátóegységeket pedig arra, hogy csak kifejezett kérésre tegyék azt a vendégeik poharába. A gasztronómiai értelemben felelős vendéglátóhelyek regiszteréről is szó lesz.