« HETI MENÜ – 2017. Augusztus 6.

Átadták az idei Év Strandétele díjat!
Idén a füstölt pontyból készült Pulled Ponty (Húzott Ponty) fantázianevű bagel szendvics nyerte. Bezerics Dániel specialitása a keszthelyi és balatonboglári Palettában, valamint az idén indult fonyódi Pavilon strandbüfében kapható. Ez egy igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő strandétel. A versenyt szervező Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor szerint sorra nyílnak az újabb strandbisztrók a Balatonnál, és a tapasztalatok szerint a korábbiak is újítanak, fejlődnek, ezért az idei verseny szorosabb volt.
Nemzeti Gulyásnap a nyár utolsó hétvégéjén. Hét évvel ezelőtt találta ki Csiki Sándor gasztronómiai szakértő, hogy „legnemzetibb, legmagyarabb” ételünknek legyen ünnepe, hiszen távol és közel ez a pusztai étel jelenti a magyarokat, akár tetszik, akár nem. Ha így van, főzzünk tisztességes gulyást, jó alapanyagokból, odafigyeléssel. Recept is lesz.