Ötgólos győzelem a felkészülés elején

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a 5 Stars Érdi VSE futsalcsapata. Az ÉRD Arénában tartott előkészületi találkozón Varga „Zenga” László együttese 6–1-re győzte le az előző évadban az NB II-ben hetedik helyen végző, így a harmadosztályba kieső Rákospalotai Reactor SE-t – adta hírül az érdi-vse.hu.

Hasonló tartalmaink:

A kétszer húszperces tiszta játékidő helyett a csapatok kétszer harmincperces mérkőzést vívtak futó órával.

A mérkőzés elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a házigazda, hiszen az első percekben Kajdy Zekő előtt adódott több nagy lehetőség, de az első gólt csak a nyolcadik percben szerezte a 5 Stars, amikor a sorcsere után Rostás Dániel lőtt jobbról a Reactor kapujába. Ezt követően a fővárosi együttes első helyzete is megszületett, de az egyébként mezőnyjátékos, ezen a találkozón azonban Kajdy Tamást a kapuban helyettesítő Molnár Gábor is résen volt.

A Reactor helyzete után „helyreállt a rend”, az érdi alakulat folyamatosan támadott, s csak a remek kapusteljesítmény miatt maradt az egygólos különbség. Aztán fél perccel a félidő vége előtt Fábián Viktor labdaszerzése után Horváth Balázs lőtte ki a kapu hosszú sarkát (2–0).

A fordulás után nem kellett sokat várni az újabb érdi gólra, amikor az első gólt szerző Rostás Dániel és Horváth Tamás összjátéka után utóbbi lőtt a kapuba (3–0).

A mérkőzés negyedik góljára viszont várni kellett, a 48. percben egy szerencsétlen szituáció végén egy öngóllal lett négygólos a különbség a 5 Stars javára, két percre rá szépítettek a vendégek, amikor a kapujából kint álló Molnár Gábor felett a Reactor kapusa lőtt egész pályáról (4–1).

Négy perccel a vége előtt Fábián Viktor pöckölte a gólvonalon túlra a kapusról kipattanó labdát, majd az 59. percben is betalált, amikor Molnár Gábor átadása után maradt egyedül a kapu előtt.

A  5 Stars Érdi VSE 6–1-es sikerrel vette az első felkészülési mérkőzését, amelyen a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. Varga László tanítványai legközelebb egy hét múlva vívnak felkészülési mérkőzést az ÉRD Arénában, a Kelen SC ellen, hiszen az eredetileg az UTE ellen tervezett mérkőzés másfél héttel tolódik, ugyanis a 5 Stars Érdi VSE első bajnokiját éppen a fővárosi lila-fehérek ellen vívja majd szeptember 4-én.

Címkék