Ma van a helyi adók befizetésének határideje

Szeptember 15-ig kell befizetni az építmény- és telekadó harmadik negyedévi, valamint a gépjárműadó és az iparűzésiadó-előleg második félévi részletét. Akinek a posta nem kézbesítette időben a folyószámla-értesítőt, az adócsoportnál kérhet csekket, de teljesíthet utalással is.

Hasonló tartalmaink:

Az építmény- és telekadót negyedéves bontásban kell megfizetniük az érdieknek (ami könnyítést jelent a jogszabályban előírt félévi fizetési kötelezettséghez képest). Szeptember 15-éig a harmadik negyedév megfizetése esedékes, míg a negyedik negyedévet december 15-ig kell befizetni. A gépjármű második félévi részletének befizetési határideje is szeptember 15., és most kell teljesíteni a második félévi iparűzésiadó-előleget is.

Mint Kartikné Szilágyi Enikőtől, a Polgármesteri Hivatal adócsoportjának vezetőjétől megtudtuk, az adófizetési hajlandóság Érden jónak mondható, a postai kézbesítéssel azonban gondok vannak: sokan nem kapják meg a befizetéshez szükséges csekket és folyószámla-értesítőt. Ez azonban nem mentesíti a lakosságot a befizetés alól: lehet teljesíteni utalással, és az adócsoportnál lehet kérni csekket is ügyfélfogadási idő alatt.

Azok a magánszemélyek, akiknek a megélhetését súlyosan veszélyezteti az adók megfizetése, kérhetik az őket terhelő adótartozás mérséklését vagy elengedését, illetve részletfizetést is igényelhetnek. A könnyítés feltételeiről az önkormányzat honlapján olvashatnak. Itt megtalálhatók a szükséges nyomtatványok is.

– Az erd.hu honlapon minden adónemmel kapcsolatban igyekszünk teljes körű tájékoztatást adni. Itt adónaptár is található a befizetési és bevallási határidőkről – hívta fel a figyelmet az adócsoport vezetője.

 

Címkék