HETI MENÜ – 2017. Szeptember 24.
Próbaüzem van, de már megnyílt az encsi Anyukám mondta étterem gazdáinak, a Dudás testvéreknek miskolci második intézménye, ahol a legendás minőségű konyhájukból a pizza kerül be a nagyvárosba. Pizza, Kávé, Világbéke – ez lett az új hely neve. A Miskolci Nemzeti Színház közelében, a híres késő szecessziós stílusú Hajós Alfréd által tervezett Weidlich-palota épületében lehet majd magas minőségű pizzaszeleteket enni. Lesznek desszertek, házi szörpök, saját márkás házi sörök, ízletes borok, habzóbor a kínálatban, és az egyik legjobb fekete, Gianni Frasi kávéja, a Caffè Giamaica, amit a régióban kizárólag Encsen, Prágában, Szentpéterváron és immáron Miskolcon kortyolhatunk. Dudás Szilárdot kérdezzük a jó pizza titkairól.
A Belvárosi evős piaccal ellentétben a felújított Klauzál téri Csarnok lassan ébredezik, ha egyáltalán. A galérián csak lézengenek, az elárusító térben néhány zöldséges van csak, egyik-másik figyelemre méltó kínálattal. Van egy jó hentes, nemzetközi felhozatalból a húskészítmények piacáról, egy szintén nagy választékkal dolgozó sajtos, eddig szinte ennyi. Most a csarnok udvari részén megnyílt egy kis cukrászda, a neve Lúd. Lesz reggeli, friss croissant és jó kávé.
Az egyik áruházlánc viszonylag nagy választékot tart trópusi gyümölcsökből, a hazai viszonyokat tekintve. De hogy kell enni a maracuját, vagyis a passiógyümölcsöt? Mikor kell enni a cserimoját, más néven cukoralmát: ha zöld vagy ha sárga? Aztán ott van még a kaktuszfüge. Ma a cserimojáról mondunk el néhány praktikus ötletet, receptet.