Kétgólos előnyt adott le a 5 Stars

Sokáig egy, aztán a hajrában két góllal vezetett a 5 Stars Érdi VSE, ám az ELTE-BEAC jó hajrájának köszönhetően egy pontot elhozott az ÉRD Arénából a futsal NB II Nyugati csoportjának ötödik fordulójában – írja az erdivse.hu

Hasonló tartalmaink:

Ezúttal nem az érdiek kezdték a mérkőzést, s talán ez rányomta bélyegét a találkozóra, hiszen az elmúlt találkozókon egyaránt Varga ’Zenga’ László csapata indította útjára a labdát, melyből meghatározta a mérkőzés képét. Most az ELTE a mérkőzés elejétől kezdve sokat birtokolta a labdát, előbb Kajdy Zekőnek, majd Csendes Rolandnak kellett mentenie. Hét perc után szabadrúgáshoz jutott a 5 Stars, melyet egy legurítás után Tóth Zsombor lőtt a vendégek kapujába (1–0).

Tóth Zsombor góljával került előnybe a 5 Stars (fotó: Kertész Bence)

Tóth Zsombor góljával került előnybe a 5 Stars (fotó: Kertész Bence)

 

A folytatásban mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei az előny növelésére/eltüntetésére. A 13. percben Kajdy Zekő félpályáról, jobbról belöbbölt labdáját Tóth Zsombor csak az oldalhálóba tudta lőni, majd a túloldalon egy szép szögletvariáció után az ELTE eljutott egy kapufáig is, a szünet előtt pedig még Horváth Balázs és Vajda Dániel hibázott el egy kontrát, míg az első játékrészt Péntek Levente ráfordulása és Kajdy Tamás védése zárta le.

A második játékrészben továbbra is a vendégek irányítottak, de Kajdy Tamás bravúrjainak köszönhetően tartotta magát a házigazda, aztán a Rostás-ikrek villantak, de Dániel nem tudott betalálni Gergő passza után.

Öt perccel a vége előtt Vajda Dániel is elhibázta saját helyzetét, amikor Horváth Balázs átadása után nem tudott jól beleérni a labdába, de még ugyanebben a percben egy előreívelt labdát az ELTE-BEAC kapusa, Kinde Gergely elől csúsztatott a kapuba (2–0).

Vajda Dániel csúsztatásával öt perccel a vége előtt kettővel ment a házigazda (fotó: Kertész Bence)

Vajda Dániel csúsztatásával öt perccel a vége előtt kettővel ment a házigazda (fotó: Kertész Bence)

Nem sokáig tartott azonban a 5 Stars kétgólos előnye, hiszen szabadrúgás után öt a négy elleni szituációból Péntek Levente lövését Kajdy Tamás már nem tudta hárítani (2–1).

De itt még nem volt vége, a vendégek kispadja előtt jutott berúgáshoz a hazai együttes, az ELTE-BEAC trénere, Somogyi Gábor elrúgta a labdát, majd Csendes Roland próbált helyet csinálni magának, amikor az ELTE mestere a földön terült el. A játékvezető Somogyi Gábort elküldte a kispadtól, míg Csendes Rolandot piros lappal kiállították. Az érdi emberhátrány hamar megbosszulta magát, az első ELTE-támadás után Szini Lászlónak sikerült egyenlítenie két perccel a vége előtt (2–2).

A hátralévő időben még az érdiek próbálták megszerezni a győzelmet, de nem sikerült, így az ELTE-BEAC az élmezőny csapatai elleni vereségek után megszerezte első pontját az idei kiírásban.

Az érdiek sokat tettek a győzelemért, de a vendégek pontszerzése sem érdemtelen.

– Igazságos. Gratulálok az ELTE-nek, végig jól játszott. Nem hagytak minket kibontakozni, nem tudtunk mit kezdeni. Ugyan öt perccel a vége előtt még két góllal vezettünk, de tudjuk, hogy a futsalban ez nem sokat jelent. A ziccereinket kihagytuk, a labdaszerzéseink után, gyors leindulásból négyszer-ötször a kapusra vezettük a labdát, ott az egyiket be kellett volna rúgni, akár egy, akár kettő nullnál, akkor az ELTE már nem jött volna már vissza… – értékelt Varga ’Zenga’ László, hangsúlyozva, hogy az ELTE nem engedte kibontakoztatni csapatát, ám az előny miatt nem is volt rászorulva a labdajáratásra a 5 Stars.

Rostás Dániel elhibázta a ziccert… (fotó: Kertész Bence)

Rostás Dániel elhibázta a ziccert… (fotó: Kertész Bence)

Az érdi futsalosok október 9-én a bajnokaspiráns BME-BT FC vendégei lesznek, majd 16-án az Airnergy FC-t látják vendégül 20.30-tól az ÉRD Arénában.

Futsal NB II, Nyugati csoport, 5. forduló
5 Stars Érdi VSE–ELTE-BEAC 2–2 (1–0)
ÉRD Aréna, 100 néző. V: Baghy (Moldván, Rábel)

5 Stars: Kajdy T. – Molnár G., Csendes, Tóth Zs., Kajdy Z.
Cserék: Rostás D., Rostás G., Pápai, Suha, Vajda, Horváth B., Horváth T., Sárosi
Edző: Varga ’Zenga’ László

ELTE-BEAC: Kinde – Szini, Soltész, Lugosi, Péntek
Cserék: Bereczky, Rácz R., Dajka, Gáspár D., Kovácsfi, Árendás
Edző: Somogyi Gábor

Gólszerzők: Tóth Zsombor (7.), Vajda Dániel (35.), ill. Péntek Levente (35.), Szini László (38.)

Címkék