Otthon Melege: érkeznek a támogatások

Az Otthon Melege Program fűtéskorszerűsítést támogató alprogramjára a június 6. és október 15. közötti benyújtási időszak alatt közel 6000 pályázat érkezett, összesen több mint 3 milliárd forintos támogatási igénnyel. A folyamatos értékelésnek köszönhetően már a benyújtott pályázatok fele részesülhetett összesen 1,5 milliárd forint összegű támogatásban.

Hasonló tartalmaink:

Az érintettek a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton kapják meg a Támogatói Okiratot.

A fűtéskorszerűsítési pályázat keretében a beruházással érintett családi házban vagy egyedi fűtési rendszerű társasházi lakásban tulajdonjoggal rendelkező természetes személyek igényelhettek vissza nem térítendő támogatást új kondenzációs kazán beépítésére és a kiegészítő költségekhez (pl.: kéményátépítés, radiátorok cseréje, fűtési csőhálózat korszerűsítése). A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40 százaléka, de legfeljebb 700 ezer forint.

A kormány kiemelt célja, hogy az otthonteremtési program, az adócsökkentések, családi adókedvezmények és a foglalkoztatási programok mellett a rezsiköltségeket visszaszorító intézkedésekkel is segítse a magyar családok megerősödését. A 2014-ben elindított, közel 29 milliárd forint keretösszegű Otthon Melege Program eddig több mint 130 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé.

Az Otthon Melege Programról hivatalos tájékoztatás a kormányzati honlapon és a pályázatkezelő NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. oldalán található.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály)

Címkék