« HETI MENÜ – 2017. Október 29.

Csokoládés üdvözletet küldött Londonból a soproni Harrer csokoládéműhely, akik idén is a világ élvonalában végeztek a legrangosabb, nemzetközi szakmai verseny világbajnoki döntőjén, az International Chocolate Awards-on. A Bean to Bar csokoládéval készült, GIN-NARANCS-os töltött táblájuk ezüstérmet nyert. Erről beszélgetünk Harrer-Abosi Beatrixszal, a Harrer Chocolat ügyvezetőjével.
Scheiber Hugó expresszionista, majd futurista festő egykori lakóházában, a belső-erzsébetvárosi Wesselényi és a Kertész utca sarkán nyitott egy új rétesező, tisztelegve a gourmet művész előtt, Strudel Hugó néven. Asztallapon húzott rétestészta, fantáziadús töltelékek, művészi szabadsággal. Ott voltunk.
Bor és Mozi – ez a Bormozi, évszakonként szokta megrendezni az Ihatóbb Magyarországért mozgalom. Elnevezésük is arról árulkodik, hogy az alkoholfogyasztás a jó minőséggel és a mértékletességgel egy jobb, élhetőbb kulturális élmény is lehet. Jó borokhoz tehát jó filmek: ezúttal egy japán film, Takeshi Kitano rendező-főszereplő: A szamuráj című alkotása adja az okot az ivásra. A szervező Nyilasi Gábriellel beszélgetünk.