Ötgólos győzelemmel zárta az évet az Érdi VSE!

Kezd hagyománnyá válni az Érdi VSE felnőtt labdarúgó csapatánál, hogy az őszi szezon után az ÉRD Arénában a Budapesti Honvéd SE-Érd valamely korosztályos vízilabda együttese ellen száll vízbe.

Hasonló tartalmaink:

Idén sem maradt ki a pólómeccs a focisták számára, s tizenöt játékos állt ki a Honvéd-Érd 2006-os csapata ellen, így a felnőtt játékosok mellett a szakmai stábból Csintalan Csaba és Molnár László, valamint az U15-ös csapat játékosa, a jelentős vízilabdamúlttal rendelkező Kertész Bence is vízbe ugrott.

A főként védekezésre és lefordulásokra építő labdarúgók Csintalan Csaba remek védéseivel kezdték a mérkőzést. A „Ma nem!” formában védő hálóőr teljesítménye pedig a mérkőzés végéig kitartott.

A túloldalon a Kertész-testvérek villogtak, előbb Bence, majd a csapatkapitány, Ferenc is betalált, de a második negyedben erősített a Honvéd-Érd, hiszen a masters-világbajnokságot is megjárt Vargáné Gazdag Erika is beszállt, ezzel pedig közelebb hozta a pólósokat, ám 2–2 után Kertész Bence zsinórban négy gólt szerzett.

A 6–2-es VSE-vezetés után azonban a Honvéd-Érd néhány serdülőkorú játékosa is besegített, így úgy tűnt, sikerül kapaszkodniuk, ám a mérkőzés végén duplázó Tárkányi Gergő állította be a focisták 8–3-as sikerét.

– A gyerekek nagyon örültek ennek a meccsnek, tavaly is játszottak már. A kicsit nagyon bátrak voltak, hiszen 2006 és 2008 között született gyerekekről beszélünk és odaálltak, mertek lőni és a lányok is ugyanúgy odatették magukat. Szerintem nem lehet jobbat kitalálni annál, hogy összehozzunk sportágakat. A focisták kérték ezt a játékot, ezek szerint nagyon élvezték a tavalyit, ahogy a gyerekek is. Bízunk benne, hogy jövőre is sikerül csinálni egy ilyet, valamint minél több emberhez eljut az információ, hogy Érden vízilabda is van – mondta Vargáné Gazdag Erika, a Budapesti Honvéd SE-Érd vezetőedzője.

A mérkőzés talán a legnagyobb boldogságot mégsem a játékosoknak, hanem az Érdi VSE elnökének, a Honvéd vezetőjének, Novák Ferencnek okozta.

– A kislányokon látszik, hogy vízilabdáznak, a fiainkon pedig látszott, hogy az életükért küszködtek, de azért győztek. Nagyon élveztem és egyfolytában mosolyogtam – mondta Novák Ferenc.

– Nagyon örülünk a győzelemnek, de egy dolgot meg kell említenem, hogy Érden voltunk, de nem hazai bíráskodás mellett. De erről nem akarok semmit mondani, mert eltiltanak – fogalmazott Kertész Ferenc. – Nagyon élveztük, idén többen voltunk, ezáltal többet tudtunk cserélni, ezért sikerült öt góllal nyernünk. Tavaly még csak kettővel nyertünk, szóval fejlődünk. Mondtam a srácoknak, hogy az első támadás legyen a miénk, szerezzünk egy gólt, aztán bízzunk abban, hogy gyorsak vagyunk elől és megkontrázzuk őket, vagyis, ahogy a vízilabdában mondják, lefordulunk róluk – mondta.

– 8–3-ra nyertünk, de ez az eredmény abszolút nem az, ami valójában történt, mert nem mi uraltuk a meccset, kihasználtuk, hogy nincs les ebben a sportágban. A taktika annyi volt, hogy hárman voltak hátul, egy középen és ketten elől – összegezte a mérkőzést a legeredményesebb játékos, az öt gólt szerző Kertész Bence.

Budapesti Honvéd SE-Érd 2006–Érdi VSE felnőtt 3–8
Érdi VSE gólszerzői:
Kertész B. 5, Tárkányi 2, Kertész F. 1

Az Érdi VSE pólócsapata:
Borek Norbert, Bozsoki Imre, Csiszár Zoltán, Csintalan Csaba, Ebedli Zoltán, Füzér Zoltán, Kárász Krisztián, Kertész Ferenc, Kertész Bence, Molnár László, Nagy Endre, Németh Gábor Vince, Pallagi Botond, Tárkányi Gergő

Címkék