« HETI MENÜ – 2017. December 10.

A Béterv egy lakásétterem a Kodály köröndnél, mely nem csak egy átlagos vacsorát tálal fel, hanem egy izgalmas kalandot nyújt a gasztronómia szerelmeseinek. Az ízek mellett az illatok játsszák a főszerepet, egy vacsora pedig egyszerre lehet gasztronómiai és szellemi utazás. Az illatvacsorákon a tonkabab és a mandarin is került már középpontba. Legutóbb a Szarvasi Mozzarella termékeiből válogatott a séf, Bíró Botond Boldizsár. Műsorunkból kiderül, mi mindent lehet készíteni a mozzarellából. Többet, mint azt gondolnánk.
December első hetében lezajlott a Bocuse d’Or hazai selejtezője, 10 pályázatos jelölt készítette el a maga variációját. A selejtezőn elkészített ételekhez borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig rizottórizst, fürjtojást és gombát kellett használni. A bírálók szerint jól látható a fejlődés a két évvel ezelőtti versenyhez képest, valamint jó volt látniuk, hogy Széll Tamás sikere micsoda inspirációt jelentett a versenyzők számára. Bíró Lajos séf fog mesélni a Bocuse d’Or Magyarország selejtezőjén tapasztaltakról.