« HETI MENÜ – 2017. December 17.

Karácsony van – a nagy evészetek ideje a szeretet ünnepe. Családi szokások, évszázados hagyományok élnek és öröklődnek tovább. Van, ami kikopik, átalakul az ünnepi menüt illetően, és vannak új szereplők, alapanyagok, új technológiák. Az elmúlt évtizedben a pulykahús fogyasztása vált egyre népszerűbbé. A magas fehérjeforrás egyben kevés koleszterint tartalmaz – ideális az életmódváltók számára. A Magyar Pulyka Szövetség elnöke, Erdélyi István lesz a vendégünk.
Bejgli, flódni, zserbó, hókifli, mézeskalács. Mákos guba. Jellegzetes karácsonyi édességek a nagyi konyhájából. Ha valaki még kedvet érez a süteménykészítéshez, mi is adunk pár tippet az Osváth cukrászda házi receptúrájából. A hozzávalók listáját megtalálják az erdmost.hu honlapunkon.