Eperjesen az U11-es kézisek

2018 januárjában már tizenkettedik alkalommal rendezték meg a szlovákiai Presovban (Eperjes) a Kempa 4 Sport Cup-ot. Az ÉRD női kézilabda csapata már ötödször vett részt a viadalon, ahol az U11-es csapat mérette meg magát.

Hasonló tartalmaink:

Miután U11-es kategória nem indult, Kemény Andrea lányai az eggyel idősebb, U13-as korcsoportban versenyeztek. A handballerd.hu beszámolója szerint a tornára tizenhat csapat nevezett az U11-asokhoz, akik négy csoportban játszottak a továbbjutásért. Az ÉRD a B-csoportban a szerb ZRK Avala, a cseh 1. SC Bohumin 98’ és a szlovák Iuventa Mihalovce (Nagymihály) csapatai ellen szerepelt. Kemény Andrea lányai egy győzelemmel és két vereséggel csoportharmadikként a 9-16. helyért folytatták a küzdelmeket, ahol a lengyel UKS Dziewiatka Legnica II ellen nyertek, majd a szerb RK Kosmaj együttesétől kikaptak, végül az utolsó meccsen a UKS Dziewiatka Legnica I legyőzve a tizenegyedik helyet szerezték meg.

– U13-as korosztályban indultunk, így egy évvel idősebbek között versenyeztünk, ami ebben a korban igen sokat jelent, mind erőnlétben, mind pedig technikai tudásban. Ennek a csapatnak ez volt az első komoly, ráadásul külföldi tornája. Kiutazás előtt az volt a cél, hogy ne utolsó helyen jussunk tovább a csoportból, ami sikerült! Tudtam, hogy ezután nagyon nehéz és komoly munka vár a gyerekekre. Az ellenfeleink magasabbak, és fizikailag erősebbek voltak, de nagyot küzdött csapatunk, és végül meg is lett az eredménye. A találkozókon a védekezésre fektettük a hangsúlyt. Mérkőzésről mérkőzésre egyre összehangoltabb és keményebb volt a védekezésünk, nem ijedtek meg a lányok a náluk egy fejjel magasabb játékosoktól. A támadások is meccsről meccsre átláthatóbbá váltak, de van még mit dolgozni az üres területek kihasználásával kapcsolatban, valamint a labdás és labda nélküli mozgások felismerésének fontosságáról. A csapat remek kis közösség, mind a pályán, mind a pályán kívül. Gratulálok a lányoknak! – nyilatkozta Kemény Andrea.

Eredmények:
ZRK Avala–ÉRD 22–9
ÉRD gólszerzők: Kapu Zsófi 3, Tóth Virág 3, Tóth Violetta 2, Báldy Zsófia 1

ÉRD–1. SC Bohumin 98’ 10–7
ÉRD gsz.: Tóth Violetta 4, Kapu Zsófi 4, Nagy Zsanett 2

Iuventa Michalovce–ÉRD 9–5
ÉRD gsz.: Kapu Zsófi 3, Tóth Violetta 1, Tóth Virág 1

ÉRD–UKS Dziewiatka Legnica II 10–4
ÉRD gsz.: Tóth Violetta 4, Kapu Zsófi 3, Bódi Kíra 2, Tóth Virág 1

RK Kosmaj–ÉRD 12–8
ÉRD gsz.: Kapu Zsófi 4, Báldy Zsófia 2, Tóth Violetta 1, Tóth Virág 1

ÉRD–UKS Dziewiatka Legnica I 8–7
ÉRD gsz.: Báldy Zsófia 2, Nagy Zsanett 2, Tóth Virág 2, Tóth Violetta 1, Kapu Zsófi 1

A torna végeredménye:
1. Ferencváros
2. RK Krim Mercator I. (szlovén)
3. Angyalföldi Sportiskola és DSE
4. DHK Slavoj Zirovnice (cseh)
5. Iuventa Michalovce (szlovák)
6. ZRK Avala (szerb)
7. Tiszavasvári SE
8. RK Krim Mercator II. (szlovén)
9. HC Garliava (litván)
10. RK Kosmaj (szerb)
11. ÉRD
12. UKS Dziewiatka Legnica I. (lengyel)
13. SSK SLS Presov (szlovák)
14. Balmazújvárosi LKS
15. 1. SC Bohumin 98’ (cseh)
16. UKS Dziewiatka Legnica II. (lengyel)

 

Címkék