« HETI MENÜ – 2017. December 31.

Egy hónap múlva, február hetedikén lesz a 3. Sirha Országos Desszertverseny a Hungexpo területén, egy nappal a Bocuse d’Or magyar döntője előtt a Sirha Budapesten. A tavalyi győztes csapat egyik tagja, Korponai Péter már a zsűriben ül, a séfeket Pesti István (Platán) mellett idén már Sárközi Ákos (Borkonyha) is képviseli. Két külföldi szakembert is várnak a szervezők, az egyik a gyors világhírnévre szert tett ukrán Dinara Kaskó, aki építészmérnöki tudását is megcsillantja az egyedi kialakítású, geometrikus alkotásaiban. Másik Nicolas Coffin francia fagylaltmester, cukrász. A szakma jeles képviselőiből a zsűriben: Mihályi László Vác, Andrész Zoltán Biatorbágy, Mázás István The Ritz-Carlton Budapest és Veszely Attila a Csokoládé Akadémia szakmai vezetője ül. A verseny főszervezője, Kolonics Zoltán a Goodwill Kft. szakmai tanácsadója, kreatív cukrász a vendégünk.
Egyre több brit étteremben és vinotékában lehet minőségi magyar borokat kapni. Nem véletlenül: Európa egyik legfontosabb, éves szinten mintegy 38 milliárd fontra rúgó borpiacán azért kaptak rá a kárpát-medencei borokra, mert néhány lelkes magyar kereskedő „megfertőzte” ízlésével a legnevesebb borszakértőket és Michelin-csillagos séfeket. O’Connor-Varga Lilla, a magyar borok angliai marketingjére szakosodott londoni Wines of Hungary alapítója a vendégünk, akit először arról kérdeztem, milyen változtatásokat érdemes tenni például a borok megjelenését illetően.