Majdnem ezer kilométert futottak

Ismét csatlakoztak az érdiek a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz, melynek célja, hogy megmutassák: az időjárási viszonyoktól függetlenül télen is lehet futni. Igaz, ez csak részben valósult meg, hiszen a vasárnap reggeli futáson verőfényes napsütésben indult el az a huszonöt ember, aki vállalta, hogy szervezetten, társaságban futja körbe Érdet.

Hasonló tartalmaink:

A Termál Hotel parkolójából ugyan „csak” huszonöten vágtak neki a túrának, ám a Yours Trulyhoz bárki szabadon csatlakozhatott, a lényeg, hogy az akcióban elért eredményt feltöltsék az internetre, támogatva ezzel a mozgalmat és városukat.

– Amikor a finn szervezők ezt tizenöt éve kitalálták, akkor nem volt télen futóverseny, így kitalálták, hogy január és február utolsó vasárnapján csináljunk magunknak egy nemzetközi versenyt, úgy, hogy mindenki a saját lakhelyén futja le ezt a távot – mondta Muk András, a BSI futónagykövete, az érdi Yours Truly szervezője.

Nos, az érdiek nem panaszkodhatnak, hiszen Muk András, vagy ismertebb nevén Róka Koma vezetésével egészen Parkvárosig futottak kísérőautók segítségével, majd onnan Érdligeten keresztül jutottak vissza a gátra. Oda, ahol a bevállalósabbak még további huszonöt kilométert tettek meg. Ez a hat résztvevő adta az érdiek összteljesítményének harmadát, hiszen a futas.net-re feltöltött eredmények alapján a többi, közel harminc résztvevő – voltak, akik egyénileg futottak – összesen 605 kilométert tett meg. (Tehát – az eddig feltöltött adatok szerint – több mint kilencszáz kilométer jött össze.) Volt, aki harminc, voltak, akik 25-26, voltak, akik tizenöt kilométert futottak, de volt olyan is, aki – az adatok alapján – öt kilométert tett meg, de a lényeg, hogy futott. Merthogy ez egy önbevallásos esemény, a nemzetközi listára pedig a 25 és az 50 kilométer kerül.  A lényeget az esemény érdi szervezője tökéletesen summázta.

– Ez rólunk szól, nem pedig a versenyzésről, így mindenki maga vallja be a távot – foglalta össze Muk András. – Össze szokott jönni ezer kilométer felett bőven és egész jó helyen szoktunk lenni a városok közötti összesítésben – tette hozzá. Természetesen Simó Károly, Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere is ott volt a futáson, és tizenkilenc kilométert tett meg.

– 2014-ben futottam először a Yours Trulyt és ebben az a szép, hogy körbefutjuk Érdet. Érd legdélebbi aszfaltos útjától indulunk és Érd legészakibb pontjáig, az Iparos úti buszmegállóig futunk. Egy szép kis kör és egy szép teljesítmény annak, aki ezt eléri – fogalmazott az alpolgármester. – Nagyon élvezetes, kellemes élmény csapatban, főleg egy jó csapatban futni. Amikor társaságban fut az ember, akkor sokkal könnyebb. Már tapasztaltam, hogy ezt a Yours Trulyt sokan úgy teljesítették, hogy előtte soha nem is hitték volna, hogy képesek erre és a társaság húzta magával – jegyezte meg Simó Károly.

Ami azt illeti, aki szervezett keretek között szeretne futni, annak nem kell sokat várnia, hiszen Muk Andrásék az előzetes tervek szerint április végén tartják a 2030 perces futást.

Címkék