Apáék a kicsi medencében tanulnak

A héten indult Battán első alkalommal úszó tanfolyam kifejezetten a felnőtt korosztály számára a Százhalombattai Városi Utánpótlásért Közhasznú Sportegyesület szervezésében.  A tanfolyam 5 hétig tart, a legközelebbi turnus is ennyi idő múlva indul, de akit érdekel, annak már most érdemes rá jelentkezni, mert rendkívül nagy az érdeklődők száma.

Hasonló tartalmaink:

Kovács Barna, úszóedző, oktató, a tanfolyam egyik vezetője elmondta, hogy többen megkeresték őket, többek között a náluk úszni tanuló gyerekek szülei, nagyszülei, azzal, hogy ők is szeretnének megtanulni úszni, vagy, szeretnének a technikájukon fejleszteni, alakítani. Február 13-án, kedden elindult az első tanfolyam, de valószínűleg még számos fogja követni, hiszen az oktatásra rendkívül nagy az igény, Kovács Barna úszóoktató telefonja folyamatosan csörög, amióta jelentkezni lehet a tanfolyamra.

Az úszóoktató kérdésünkre elmagyarázta, hogy a felnőtt úszásoktatás szakmai része ugyanolyan, mint a gyermekeknek tartott oktatásé, azzal a különbséggel, hogy a felnőttek esetében nincs szükség sem a játékokra, sem a fegyelmezésre, és épp ezért valamivel gyorsabban is lehet haladni velük, mint a gyerekekkel.

„Az úszástudás biztonságot ad a strandon,  az úszás pedig a legideálisabb mozgásforma a szervezetre,  például a keringésre gyakorolt jótékony hatásának és annak köszönhetően, hogy mindeközben kíméli az izületeket, ami idős korban, amikor már megjelenhetnek izületi kopások is, nagyon fontos tényező, épp ezért  az úszást, a vízben való mozgást nagyon tudom ajánlani”, tette hozzá az úszóoktató.

Az oktatások kedden és csütörtökönként zajlanak 17:30-18:15 vagy 18:15-19:00 között a Százhalombattai Városi Sportuszodában 6-7 fős csoportokban, külön a kezdők számára és külön azoknak, akik csak a technikájukon fejlesztenének. Az öthetes, tízalkalmas tanfolyam ára 10.000 Ft+ uszodabelépő. Jelentkezni Kovács Barna oktatónál lehet a 30-204-7901-es telefonszámon.

A gyerek nem lehet “akadály”, mert mint azt Kovács Barnától megtudtuk, a most elindult tanfolyamnak is vannak olyan résztvevői, akik a kisebb medencében tanulnak úszni, gyerekeik pedig közben a nagyban edzenek.

A Kovács Barnával készült interjút az Érd FM 101.3 szombaton 15-kor kezdődő, Köztünk marad című műsorában hallgathatják meg.

(kép: Százhalombattai Hírtükör)

Címkék