Kiránduló pár tolta ki a kocsit a tűzből Érden

Példamutató emberségről tett tanúbizonyságot egy fiatal pár. Andrea és József éppen Érd határában túrázott, amikor arra lettek figyelmesek, hogy lángra gyulladt egy garázs – írja a Bors.

Hasonló tartalmaink:

– Vasárnap este történt, egyből hívtuk a rendőrséget. Fogalmunk sem volt, hogy mi okozta a tüzet. Amikor odaértünk, már lángolt az épület – mondta a Borsnak a fiatal hölgy, Andrea.

– Nem tudtuk, hogy mi vagy ki lehet odabent, mindenesetre a párom nem sokat gondolkodott, betörte az ablakot, majd megpróbált bemenni – emlékezett vissza Andrea.

József elsőre nem tudott áthatolni a sűrű füstön, amely valósággal zúdult kifelé. Odabent egy sötét színű autót talált, amelynek betörte az ablakát, így sikerült a másik két segítővel együtt kitolnia a járművet a tűz fogságából.

– Időközben szerencsére a tűzoltók is megérkeztek, akik egyből elkezdték a lángok oltását. Mi azon munkálkodtunk, hogy befogjuk a garázs mellett rohangáló, teljesen megrémült két keverék kutyust.

Kiderült, hogy mindenkinek óriási szerencséje volt, ugyanis a garázsban egy gázpalack és több benzineskanna is volt. A tűzoltók szerint jobb, ha el sem képzeljük, hogy mi lett volna, ha azok lángra kapnak. Egy biztos: akkor a környező kertes házak is lángba borultak volna – tette hozzá a fiatal hölgy.

Andrea nagyon büszke hős párjára, de úgy véli: a másik két segítőnek és a gyorsan cselekvő tűzoltóknak is elévülhetetlen szerepük volt a katasztrófa megfékezésében.

Címkék