Vádemelés egy 1996-os leszámolás miatt

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat három férfival szemben, akik még 1996 nyarán ölték meg, és Törökbálint határában rejtették el egyikük haragosát – tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség.

Hasonló tartalmaink:

A bűnügy vádlottjai, három férfi az 1990-es évek közepén érkeztek Magyarországra, ketten Örményországból, a harmadik pedig Ukrajnából. Budapesten, a Kőbányai Piacon dolgoztak, kereskedtek. A bűnügy sértettje, akit két vádlott még Örményországból ismert, a Kőbányai Piacon védelmi pénzeket szedett, ebből élt.

A férfiak a piacon gyakran találkoztak. Az egyik vádlott és a sértett között több esetben konfliktus támadt. 1996 augusztusában a sértett jelentős összegű pénzt szerzett meg a férfitól. A vádlott társai segítségével elégtételt akart venni, akár úgy, hogy megöli a férfit. Megfenyegették, majd 1996. augusztus 23-ra találkozót beszéltek meg vele.

A vádlottak ismeretlen társaikkal a Kőbányai Piac térségében várták a férfit. A sértettet már ott megütötték, majd az ütésektől földre eső embert egy gépkocsiba tették, és elhajtottak. Több órán keresztül vallatták a sértettet, aki hajthatatlan maradt, a fenyegetőzések ellenére sem akarta visszafizetni a vádlott pénzét. Ekkor az ismeretlen férfiak ütlegelni kezdték, majd többször megszúrták a sértettet, aki életét vesztette.

A férfi tetemét egy zsákba tették, és Törökbálint külterületén, az Anna völgynek hívott erdős részre vitték, ott egy vízmosásba tették. A sértettre a környéken lovaglók találtak rá.

A bűnügyben indult nyomozást 1998-ban megszüntették, 2016-ban azonban olyan új adatok jutottak a rendőrség birtokába, melyek alapján a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Osztály folytatta a nyomozást.

A nyomozás befejezését követően a Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a három férfival szemben.

(Forrás: Pest Megyei Főügyészség. Képünk illusztráció)

Címkék