Már a tojásfestéket is vizsgálják

Március elsejével indul a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés: a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek fokozott ellenőrzésére számíthatnak az üzletek az egész országban. Idén először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság.Az átfogó vizsgálat március 1-jétől április 2-ig tart.

Hasonló tartalmaink:

A tavaszi szezonális mustra hagyományait követve, a 2018-as évben is az ellenőrzés középpontjába kerülnek például a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények (különösen a sonka), az édesipari termékek, a különféle borok és szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök, valamint – az élelmiszerlánc szemléletet érvényesítve – a bárányok és nyulak szállítása is. Tekintve, hogy a húsvéti időszakban jelentősen megemelkedik a tojásfogyasztás, a szakemberek kiemelten figyelik az értékesítésre kerülő étkezési tojást. Idén először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság.

Az ellenőrzést Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el, és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakemberei végzik.

Az agrártárca célja, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint hazai gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára – írja közleményében a szaktárca sajtóirodája.

Címkék