« HETI MENÜ – 2018. Március 25.

A húsvéti vagy a pészáhi asztal egyik biztos tartozéka a tojás – a zsidó-keresztény kultúrában. A világ népeinek általában a tojás az újjászületés, a termékenység szimbóluma, a tavaszi ünnepek elhagyhatatlan kelléke. De hogy alakult ki az, hogy főtt sonkát eszünk ilyenkor? Ennek nincs vallási oka, pusztán praktikus és finom. A hűtőszekrény előtti világban szinte csak ez a nemes darab hús maradt meg a tél eleji disznóvágásból, ami a böjti időszak után igen jól eshetett. A sonka választása, elkészítése lesz a témánk, Posta Renáta életmód-tanácsadóval beszélgetünk.
A hagyományos eljárással készített Búza márkanevű zalai kolbászokat díjazta a Pannon Gasztro Akadémia a napokban a magyar szárazkolbász tesztjén, Búza Sándort kérdezzük a családi receptől.