Elmarad a május 8-i fagyinap

A magyar kézműves fagylalt napja május 8. Ezen a napon féláron lehet fagylaltozni EDDIG a résztvevő fagyizókban. A fagyi napja idén azonban elmarad. Ennek okáról a Fagylalt napja nevű Facebook-oldalon számolnak be bővebben, de aki hitetlenkedik, az nézzen csak körül a közösségi médiában. S látni fogja, hogy maguk a cukrászdák sem hirdetik a nagy napot, nem csábítanak, sőt olyan is akad, aki megértést kérve közli: az ötven százalékos akció elmarad. 

Hasonló tartalmaink:

– Tiltakozunk a diszkrimináló áfa-rendelet ellen, ami a kézműves fagylalt ellehetetlenítését jelenti. Közel tíz éven át több mint 800 fagylaltozó, évente több mint 100 ezer ember volt részese hazánk egyik leginkább „közhangulat javító” programjának. Sikeresen visszahoztuk a köztudatba a minőségi fagylalt, a fagylaltozás élményét, de sajnos a jelenlegi terheket már nem tudjuk tovább szó nélkül hagyni – olvasható az említett közösségi oldalon, ahol azt írják, bár az éttermi szektor számára a bevezetett 5 százalékos áfa utolsó pillanatban dobott mentőövként érkezett, a tölcséres fagylaltot továbbra is 27 százalékoss áfakörbe sorolják. Amivel – fogalmaznak – képtelenség tovább dolgozni.

Lehetséges, hogy lesz olyan fagylaltos, aki ennek ellenére kedvezményt nyújt, mert az interneten ilyennel is találkozni.

Az érdi Pelikán sétányon ma olcsóbb a fagyi. :) Ha Ön is tapasztalja, hogy valahol mégis megtartják a fagyi napot, küldje el nekünk Facebook üzenetben! Köszönjük!

Címkék