Hamarosan elkészül a Fürdő utca

Befejezéséhez közeledik a Fürdő utca felújítása. A területen komoly csapadékvíz-elvezetési munkálatok  zajlanak, ezek egyik eleme az utca aszfaltozása. A kivitelezés a vezetékkiváltások körüli nehézségek miatt a vártnál tovább tartott, de hamarosan befejeződik. Nemcsak az utca kap aszfaltot – és járdát –, hanem  egy parkoló is kiépül, és a területet is rendezik – tudtuk meg Kopor Tihamér önkormányzati képviselőtől.

Hasonló tartalmaink:

A Fürdő utca aszfaltozása egy nagyobb vízelvezetési munka része; ez a terület ugyanis a csapadékvíz-elvezető rendszer egyik fontos szakasza.  A csapadék az Alsóvölgyi úton, majd a Fürdő utcán keresztül egészen az új záportározóig folyik majd – tudtuk meg Kopor Tihamér önkormányzati képviselőtől.

A Fürdő utcában van egy vízgyűjtő árok, amelynek régi, elhasználódott mederelemei cserére szorultak, és a patakot – sokan így nevezik – le is fedték.

IMG-1043513b0db98b9e312ea8fdf32fe0eb-V

– A vízelvezetési munkálatok mellett az utca szilárd burkolattal való ellátása is napirendre került. Ez most a végéhez közeledik. Több ütemben zajlottak a munkálatok, többek közt ki kellett alakítani a járdát, jelenleg pedig a Fürdő utca és a Balatoni út csatlakozásának végleges aszfaltozása zajlik – tette hozzá Kopor Tihamér.

A képviselő elmondta azt is: a munkálatok a tervezettnél tovább tartottak, mivel a közműkiváltások jelentősen elhúzódtak.
– A gázbekötéseket házról házra kellett kiváltani, a nagyfeszültségű elektromos vezetékek pedig teljesen máshol húzódtak, mint ahol azt a térképek jelölték. A földet kézzel kellett kiemelni, és megkeresni a vezetékeket. Oda kellett figyelni a szabálytalanul készített kapubejárókra, kerítéselemekre is. Ezek mind hátráltatták a munkát, ahogy a kivitelezés időnkénti szervezetlensége is. Szerencsére mindez már a múlté: a dísztó mellett a kulturált közlekedésre alkalmas út épül ki,  kialakítanak egy parkolót, és a terepet is rendezik. Így a tó környéke teljes egészében megszépül – mondta Kopor Tihamér.

IMG-7e8b60c2c539f84b3d5c0f83729eb0ec-V

A munkálatok még körülbelül egy-másfél hétig tartanak: jelenleg még szegélyeznek, azután aszfaltoznak (a járda is aszfaltos lesz).
– Még egy komoly program van hátra: a lakosság bevonásával ki kell alakítanunk az új közlekedési rendet. A járda kialakításával ugyanis még keskenyebb lesz ez az amúgy sem széles utca. Az illetékes szakembereket felkérjük, hogy dolgozzanak ki pár lehetséges alternatívát, és ezek közül választjuk majd ki a legalkalmasabbat – zárta szavait Kopor Tihamér.

Címkék