Önfeledt együttlétre biztatja a családokat az államtitkár

A családok éve az anyagi támogatások mellett arról is szól, hogy a családok minél több időt tudjanak eltölteni együtt önfeledten – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Ringató Egyesület családi napján.

Hasonló tartalmaink:

Novák Katalin a nyolcadik alkalommal megrendezett Ezer család énekel rendezvényen elmondta, a kormány célja az, hogy Magyarország egyszer valóban családbarát ország legyen, az ehhez vezető úton pedig lépésről-lépésre haladnak előre. A családbarát ország részeként igyekeznek minél több területen családbarát környezetet teremteni, elérni, hogy egy család tagjai külön-külön és együtt is jól érezzék magukat – emelte ki az államtitkár.

Ennek egy részeként a vasárnapi gyereknapon országszerte lesznek programok a családok éve rendezvénysorozat részeként, később pedig turnén is körbejárják az országot különböző eseményekkel.
Novák Katalin a hungarikumként is elismert Ringató-módszert méltatva elmondta, a foglalkozásokon nemcsak a gyerekek zenei nevelése kezdődik el, hanem a magyar nyelv játékosságát, ritmusát is észrevétlenül megtanítják az ölbéli játékok.
A Gróh Ilona által kidolgozott Ringató-módszer a kodályi alapelvekre épül: a kisgyermekeket már pár hónapos korukban megismertetik a zenével az édesanyákkal közös, élményt adó játékos foglalkozásokon, amelyeknek ugyanúgy szerves részét képezi az ölelés és a mondókázás, mint maga az ének. A módszer célja, hogy az éneklés ne szorongás forrása legyen a gyermekek számára.

(MTI)

Kiemelt kép: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár gyerekekkel a Ringató Egyesület családi napján, a Családok éve programsorozat újabb állomásán a Millenáris Parkban 2018. május 26-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Címkék